5 Kapsels die je dunne haar van volume voorzien

Tijd voor een nieuwe coupe?

Waar de één gezegend is met een volumineuze bos haar, is de ander uren in de weer met mousse en haarlak. Mocht je nu niet van nature beschikken over lokken vol volume, dan kun je je coupe een handje helpen door het slim te laten knippen. Met het juiste kapsel kan óók fijn haar namelijk, uh, piekfijn voor de dag komen.

Harde bob (Instyle, Carey Mulligan)

We zijn er allemaal bekend mee: ondanks regelmatige salonbezoekjes, zijn onze lokken onderaan toch altijd een stuk dunner. Als je van jezelf toch al fijn haar hebt, kan dit daarom extra vervelend zijn. Haarstylist van de sterre, Irinel de León, verklapt aan InStyle dat een rechte bob in zo’n geval veel verschil kan maken. Zo leg je de nadruk op de natuurlijke body die je lokken hebben.

Beeld: NL Beeld

Als je bovendien, net als actrice Carey Mulligan, kiest voor een diepe zijscheiding, dan creëer je met je asymmetrische coupe nog een extra dosis volume. Slim!

Romantische bob met laagjes

Ook kunnen laagjes een wereld van verschil maken. Combineer bijvoorbeeld de boblijn met subtiel golvende lagen voor een romantische look die even makkelijk als chic is. Penélope Cruz geeft het juiste voorbeeld:

Beeld: NL Beeld

Deze coupe werkt het best als je van nature een beetje slag in je haar hebt, maar ook met een grote krultang kun je een heel eind komen. Simpelweg krullen, even vastpinnen terwijl je lokken afkoelen, een vleugje haarlak, et voilà!

Beach waves

Houd je liever de lengte in je lokken? Snappen we! Ook dan kun je gelukkig allerlei kanten op met fijn haar. Zo kijken we ter inspiratie naar Cara Jade Myers, die met een simpele zijscheiding en natuurlijk ogende beach waves prachtig voor de dag komt. Bovendien laat de Killers of the Flower Moon-actrice haar grijze lokken stralen in vol ornaat – we love!

Beeld: NL Beeld

Zo’n beachy kapsel kun je in een handomdraai creëren met een krultang, maar er zijn ook volop fijne salt sprays op de markt die je aan de gewenste textuur kunnen helpen – zónder dat je daarbij hitte hoeft te gebruiken.

Curly bangs

Haarstylist Andrew Fitzsimmons kan bij fijn haar aanraden om een paar subtiele, dunne lokjes als pony te laten knippen, verklapt hij aan InStyle. Maar wil je echt iets bijzonders? Dan kies je voor dunne, gekrulde lokken als pony. “Wispy curly bangs helpen echt om volume in je haar te krijgen”, aldus Fitzsimmons.

Beeld: NL Beeld

Zo heeft actrice Sandra Oh gekozen voor een flinke bos krullen én een lichte pony die haar gezicht mooi framet. Klassiek, romantisch, en stijlvol!

Shaggy pixie

Voor de echte durfals onder ons: heb je wel eens overwogen om je haar ultrakort te knippen? TikTok-ster en influencer Dixie D’Amelio laat zien dat je met een lekker shaggy pixie-kapsel ook bijzonder stijlvol voor de dag kunt komen.

Beeld: NL Beeld

Het is natuurlijk niet voor niks dat we door de decennia volop stijliconen hebben gekend met zo’n korte coupe, van Audrey Hepburn en Twiggy tot Linda Evangelista en Halle Berry. Je moet het maar net durven, maar de Beau Monde-redactie kan je beloven: ook als het toch niet je ding is, die lokken groeien vanzelf wel weer aan.

Slim stylen

Daarnaast geldt natuurlijk dat je ook met een goed geknipt kapsel nog moet opletten dat je geen veelvoorkomende fouten maakt wanneer je ’s ochtends voor de spiegel staat.

Dus: kies de juiste producten, en gebruik er vooral niét te veel van. Zo kom je je dagen gorgeous door!

Bron: InStyle, Cosmopolitan, HuffPost | Headerbeeld: Adobe Stock

Laatste nieuws