Deze veelvoorkomende fout maken mensen met dun haar

Dit wisten wij nog niet!

Ben jij niet gezegend met een volle bos haar? Tja, je kunt niet álles hebben. Waarschijnlijk heb jij elk middeltje al geprobeerd, maar wist je dat mensen met dun haar juist één specifieke fout maken bij het verzorgen van hun haar? Wij vertellen je welke dat is.

Verkeerde producten

De kans is groot dat als je dunner haar hebt, je verschillende producten gaat uitproberen om je haar dikker te laten worden of om het er in ieder geval wat dikker uit te laten zien. En dat snappen we heel goed. Toch is dit volgens Dr. Mona Gohara niet de oplossing, zo deelt ze met PureWow.

“Wanneer iemand vet, droog of fijn haar heeft, wil die persoon oplossingen. Vaak gaan ze dan op zoek naar producten die het probleem beloven op te lossen, maar vaak doen die producten dat niet.” En juist daar zit het grote probleem. Als wij namelijk geen verschil zien tijdens het gebruiken van het product, gaan we er juist meer gebruik van maken. “Te veel producten gebruiken maakt het haar zwaarder en hierdoor bereik je juist niet het gewenste volume.”

Gevolgen

Natuurlijk is het een grote kans dat jij al verschillende producten in je badkamer hebt staan. Prima, maar gebruik die producten dan wel op de juiste manier. Als je bijvoorbeeld erg enthousiast je haarproducten gebruikt, gaat het niet voor je werken. Gebruik je te veel shampoo? Dan kan je de natuurlijke oliën van je haar wegwassen. Een ander probleem zijn verschillende stylingproducten. Hierdoor worden je lokken namelijk zwaarder, waardoor je haar gaat hangen. En dat wil je niet!

Maak het té gek

Volgens Gohara hoef je niet al je haarproducten weg te gooien, maar moet je het niet té gek maken. “Kies een of twee producten die jou kunnen helpen met het gezond houden van je haar. Minimaliseer het aantal chemicaliën die je gebruikt voor je haar, zodat je de kans op irritatie voorkomt”, aldus Gohara.

Juiste producten

Vind je het lastig om de juiste producten te vinden? Let er dan op om producten te kiezen die haargroei stimuleren en waar volume en de dikheid ten goede komt. Belangrijke ingrediënten die hiervoor kunnen zorgen zijn biotine, keratine, minoxidil en ginseng. Ook kun je kiezen voor pepermunt-, castor- en druivenolie. Deze oliën verzwaren je haar namelijk niet. Hoe fijn!

Bron: Happy in Shape, PureWow | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws