Koningin Máxima overstelpt met cadeaus in Colombia

'Dit is waar ik het allemaal voor doe', stelt de koningin.

Deze week is onze koningin in Colombia, waar Máxima namens de Verenigde Naties op bezoek is als speciale pleitbezorger. Klinkt allemaal hart-stik-ke officieel, maar op beelden is te zien dat er ook volop ruimte was voor Zuid-Amerikaanse hartelijkheid.

Speciale pleitbezorger

Eerder deze week schreven we al over koningin Máxima’s reis naar het prachtige Colombia, waar zij tot en met vandaag op bezoek is in haar rol als UNSGSA (of voluit: United Nations Secretary-General’s Special Advocate for Inclusive Finance for Development). In deze capaciteit zet Hare Majesteit zich al bijna vijftien jaar in om met financiële toegankelijkheid een verschil te maken voor achtergestelde groepen mensen.

Veldwerk

Afgelopen maandag was Máx op bezoek in de stad Medellin, waar zij een kijkje ging nemen bij drie verschillende projecten die gebruikmaken van ‘digitale financiële producten voor specifieke doelgroepen’, aldus de officiële berichtgeving.

Zo ging de vorstin langs bij een bank die zich inzet voor gepensioneerden die een bedrijf willen opzetten, bij de Cooperative Financiera de Antioquia, een samenwerkingsverband dat zich richt op meer perspectieven voor vrouwen en kleine bedrijven, en ten slotte een boerenbedrijf waar traditionele boeren met financiële middelen gesteund worden bij het ontdekken van de biologische landbouw. Allemaal bijzonder mooie projecten, waar volop werd genoten van de aanwezigheid van onze koningin.

Hierbij werden natuurlijk handjes geschud…

Koningin Máxima bezoekt Medellin, Colombia, in februari 2024.
Beeld: NL Beeld

…Geposeerd voor foto’s…

Koningin Máxima bezoekt Medellin, Colombia, in februari 2024.
Beeld: NL Beeld

…Werd er gesnuffeld aan handgemaakte producten…

Koningin Máxima bezoekt Medellin, Colombia, in februari 2024.
Beeld: NL Beeld

…Geproefd van lokaal lekkers…

Koningin Máxima bezoekt Medellin, Colombia, in februari 2024.
Beeld: NL Beeld

…En kon er zelfs nog een hartelijke knuffel voor de koningin vanaf!

Koningin Máxima bezoekt Medellin, Colombia, in februari 2024.
Beeld: NL Beeld

Op beelden is bovendien te zien hoe Máx bij haar vertrek allerlei cadeaus overhandigd krijgt waar zij in vlot Spaans haar waardering voor uit. Zo krijgt H.M. zelfs een hondenbedje voor de kleine Mambo!

Koningin Máxima in Medellin
Beeld: NL Beeld

Belangrijk werk

Tegenover het AD verklaart Máx dat ze het heel belangrijk vindt om juist in person langs te gaan bij dergelijke initiatieven. “Het gaat over het verbeteren van het leven van mensen. Het herinnert me eraan waarom je het allemaal doet.”

“Het is ook heel belangrijk om te realiseren: wat is de echte realiteit? Want ik krijg al mijn stukken en dossiers waarin staat ‘ja dit is al opgelost’, maar dan kom je bij de echte consument en die zegt: ‘mevrouw dit is heel lastig’. De realiteit is weerbarstiger dan op papier staat”, vat de VN-gezant samen.

Officieel bezoek

Gisteren en vandaag is koningin Máxima weer te gast in hoofdstad Bogotá. Daar is zij onder meer in gesprek gegaan met president Gustavo Petro en first lady Verónica Alcoceren andere prominenten uit de Colombiaanse politiek en bankierswereld.

Maxima
Beeld: NL Beeld
Maxima
Beeld: NL Beeld

Vandaag zal Máxima bovendien de Fintech-conferentie Payments for Financial Inclusion openen. Vervolgens komt er een einde aan haar bezoek aan Colombia, en is het weer tijd om terug te vliegen richting Nederland.

Nu maar hopen dat dat mandje voor Mambo nog in de koninklijke koffer past!

Bron: Koninklijk Huis, AD.nl | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws