Creepy: indringer duikt op bij Windsor Castle

Tijd voor een security upgrade!

Het moet flink schrikken zijn geweest voor koning Charles: dinsdagavond werd zijn rust ruw verstoord door een indringer die de privétuin van Windsor Castle wist binnen te komen. Volgens The Sun is de ongewenste gast direct gearresteerd.

Rondsnuffelende indringer

Inbreken in een van de kastelen van de Britse royals? Je zou denken dat de strenge beveiliging dat onmogelijk maakt, maar niets blijkt minder waar. Dinsdagavond dook er namelijk een man op in de tuin van Windsor Castle die daar – op z’n zachtst gezegd – niet thuishoorde. Na daar kort te hebben rondgesnuffeld, werd de indringer gearresteerd.

Ongevaarlijk

Het bleek te gaan om een 39-jarige man. Waarom deze meneer besloot Charles, die op dat moment verbleef in het kasteel, een bezoekje te brengen, is onduidelijk. Wel meldt The Sun dat het erop lijkt dat de indringer geen kwaad in de zin had, omdat er in geen velden of wegen een wapen te bekennen was. “Het is duidelijk dat de koning in zijn woning was op het moment van de inbraak, maar dat hij geen enkel gevaar verkeerde”, aldus een insider. Maar goed: creepy blijft het wel, natuurlijk.

Kruisboog dreiging

Hoewel de situatie deze keer vrij onschuldig leek, doet het toch een beetje denken aan die bewuste dag op 25 december 2021. Een man wist toen namelijk bewapend met een kruisboog het terrein van Windsor Castle binnen te dringen. “Ik ben hier om de koningin te vermoorden”, zou hij hebben gezegd. De man wilde met zijn actie wraak nemen op de gevestigde orde. Een politieagent die op dat moment aanwezig was, zei in de rechtszaal dat het leek of hij uit een film was komen lopen.

Gelukkig liep met wijlen Queen Elizabeth en de overige Britse royals het destijds goed af, maar het incident deed toch wat wenkbrauwen frontsen. Want je zou zeggen dat niemand ter wereld beter beveiligd is dan de koningin van Engeland. Na deze gebeurtenis zou de beveiliging flink zijn opgeschroefd, maar met deze nieuwe indringer is het misschien een idee om daar nog maar eens naar te kijken…

Bron: The Sun, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws