Dit was de indringer met zijn kruisboog op Windsor Castle van plan

De man wilde met zijn actie wraak nemen op de gevestigde orde.

Op Eerste Kerstdag drong een man met een kruisboog het terrein van Windsor Castle binnen. De inbraak liep met een sisser af, maar nu meldt persbureau Reuters dat de indringer een aanslag op Queen Elizabeth had gepland.

Wraak

Deze woensdag werd tijdens een hoorzitting duidelijk wat de 20-jarige Jaswant Singh Chail van plan was. “Ik ben hier om de koningin te vermoorden”, zou hij hebben gezegd. De man wilde met zijn actie wraak nemen op de gevestigde orde. Een politieagent die op dat moment aanwezig was, zei in de rechtszaal dat het leek of hij uit een film was komen lopen.

Kruisboog

Op 25 december wist een man namelijk bewapend met een kruisboog het terrein van Windsor Castle binnen te dringen. Queen Liz was op dat moment met onder anderen prins Charles, Camilla en enkele andere familieleden in het kasteel aanwezig. Inbraken tijdens de kerstdagen zijn niets nieuws, maar je zou zeggen dat er niemand ter wereld beter beveiligd is dan koningin Elizabeth. Toch?

Dat valt tegen, meende Ken Wharfe, de voormalige bodyguard van wijlen prinses Diana. “Dit was niet de eerste keer dat er zoiets gebeurt”, vertelde hij destijds aan The Mirror. “Dit was zelfs al de derde grote inbreuk op de veiligheid van de Queen dit jaar. Het zou niet moeten kunnen dat onbekenden zomaar op het terrein van Windsor Castle kunnen komen. Ik kan alleen maar concluderen dat de Queen niet meer veilig is in haar paleis.”

Angst

Het incident ging het paleispersoneel niet in de koude kleren zitten, vertelde een insider. “Er hangt een koude stilte in de lucht, een angst voor wat geweest had kunnen zijn.” Maar de royals zelf hielden hun hoofd koel. De indringer werd immers op tijd opgepakt, en de Queen maakte er alsnog een vrolijk kerstfeest van met naar verluidt twintig familieleden die haar kwamen vergezellen in het kasteel.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws