Ha! Koningin Camilla krijgt eigen Barbie pop

I'm a Barbie girl, in a Barbie world!

Koningin Camilla heeft, ter ere van Internationale Vrouwendag, een wel heel bijzonder cadeautje overhandigd gekregen. Ze bewijst dat, zelfs op je 76ste levensjaar, je grootste meisjesdroom nog werkelijkheid kan worden.

Eigen Barbie pop

Tijdens de Women of the World-receptie van dinsdag in Buckingham Palace ontving koningin Camilla een heuse eigen Barbie pop! De look-a-like is zelfs gekleed in een replica van het elegante ensemble dat ze tijdens het in ontvangst nemen droeg: een prachtige blauwe Fiona Clare japon, gecombineerd met een Amanda Wakeley jasje.

NL Beeld

”Heel erg bedankt. Dit is briljant”, klonk het toen koningin Camilla de pop in ontvangst nam. ”Jullie hebben ongeveer vijftig jaar van mijn leven eraf weten te snoepen!”, grapte ze. “We zouden eigenlijk allemaal een Barbie moeten hebben.”

De koningin, die momenteel voorzitter is van WOW, werd tijdens het evenement vergezeld door Helen Mirren, Doreen Lawrence, Spice Girl Mel B en Kelly Holmes. Ook waren de hertogin van Gloucester en koningin Mathilde van de Belgen van de partij.

NL Beeld

Koningin Camilla en koningin Mathilde stapten samen aan boord van de WOW Girls Festival Bus, die naar scholen en gemeenschapscentra in Engeland reisde om gendergelijkheid te bevorderen.

Barbie girl?

Camilla was ooit de meest gehate vrouw van Engeland, omdat ze het ‘sprookje’ van Charles en Diana zou hebben verwoest. Sinds haar huwelijk met Charles, inmiddels negentien jaar geleden, heeft het publiek haar op een andere manier leren kennen. Ze is menselijk en hartelijk, Charles is altijd happy als ze in de buurt is en Camilla pakt iedereen in met haar tongue-in-cheek gevoel voor humor.

Van zichzelf is Camilla niet iemand die dolgraag in de spotlights staat, maar ze heeft geaccepteerd dat het erbij hoort en geïnvesteerd in zaken die belangrijk zijn voor de beeldvorming: een vaste kapper, goede couturiers, een kamenier die er lol in heeft om het soort dingen – waar Cam van nature zelf niet overmatig in geïnteresseerd is – te regelen. Enne, dat is aardig gelukt! Want als je je eigen Barbie hebt, mag je jezelf voorzichtig een stijlicoon(tje) noemen.

Bron: People, Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws