Skinny jeans maken een comeback: zo style je ze anno 2024

Van Bella Hadid tot prinses Kate: iedereen lijkt weer helemaal in de ban te zijn van de strakke spijkerbroek.

We hebben het afgelopen jaar allemaal gezien op het gebied van spijkerbroeken: straight, bootcut, wide leg en alles wat daartussen in zit. Er is echter een underdog die nooit helemaal is weggeweest, maar nu toch echt weer een stevige comeback lijkt te maken. Enter: de skinny jeans.

Nooit helemaal weggeweest

Sommigen hebben de skinny jeans voor altijd in hun hart gesloten (ja, we hebben het over jou, prinses Kate), anderen hebben er in de afgelopen jaren langzaamaan met plezier afstand van gedaan. Maar feit blijft dat – ondanks de komst van talloze andere jeans-modellen – de skinny nooit echt is weggeweest. De strakke spijkerbroek is en blijft nu eenmaal een item waarmee je niet gauw de plank misslaat.

Prinses Kate behoort tot de groep fashionista’s die nooit afscheid heeft kunnen nemen van de skinny jeans (beeld: NL Beeld).

Comeback

Of je het nu wil of niet: alle supermodellen worden momenteel weer gespot in skinny jeans, en dat betekent dat we een mega comeback kunnen verwachten. Maar zoals dat vaker het geval is met trends die hun terugkeer vinden in het modebeeld, stylen we de skinny jeans anno 2024 een tikkeltje anders dan we voorheen deden.

Styling tips

Waar we in het vorige skinny jeans-tijdperk standaard gingen voor een stel sneakers en een leren jasje (waar natuurlijk ook niets mis mee is), combineren we de strakke broek au moment met andere items. Denk bijvoorbeeld aan hoge laarzen…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

…Een trenchcoat…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marianne Smyth (@smythsisters)

…Of een klassieke blazer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

We zien dat de modeprinsesjes van nu vooral goed gaan op een wijder item in combinatie met de skinny jeans. En hoewel het door sommige fashionista’s als een enorme faux pas wordt gezien om een strakke broek met een strakke top te combineren, is het uiteindelijk natuurlijk vooral belangrijk waar jij je goed bij voelt. En als zelfs de prinses van Wales zich niets aantrekt van deze moderegel, voelen wij ons absoluut niet genoodzaakt om dat wel te doen.

Bron: Grazia Daily, Harper’s Bazaar | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws