Rock de rok: deze 4 trends zien we dit voorjaar

Precies op tijd voor de lente!

De zon laat zich weer voorzichtigjes zien, en dat betekent dat we massaal onze broeken aan de kant doen en weer onze rokken en jurken uit de kast trekken. Maar wat voor rokken dragen we dan zoal dit voorjaar? We nemen je mee in dé trends van dit moment.

Rokkentrends

Benieuwd met welke rokken jij in 2024 de show steelt? Lees dan vooral verder, want er is altijd wel een model die bij jouw stijl past.

1. Rokken met franjes

Ja, je hoort het goed: rokken met fringes zijn helemaal terug. En dan bedoelen we natuurlijk de rokken met sliertjes of kwastjes aan de uiteinden. De afgelopen tijd zijn we op dit gebied vooral rokken met een maxi-lengte tegengekomen, maar wanneer de temperaturen het weer toelaten gaan we ook zeker rokken met fringes in mini of zelfs midi-lengte zien. Tijdens de afgelopen feestdagen heb je deze trend wellicht al meermaals gespot en het komende jaar zal dat zeker niet afnemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karina Reske (@karinastylediaries)

2. Witte rokken

Waar we voorheen eerder grepen naar een rok in een donkere kleur, gaan we in 2024 de rokken in lichte kleuren niet meer uit de weg. Sterker nog: witte rokken zijn het helemaal het komende jaar! We zien ze in alle soorten en maten verschijnen, van minirokken tot maxi-lengtes en van denim-varianten tot see trough-stijlen. En ook wij moeten zeggen: we zijn stiekem wel een beetje fan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

3. Transparante rokken

In 2022 zagen we deze trend al heropleven op de catwalks van verschillende fashion designers. En ook in 2024 bewijst de transparante rok een duurzame trend te zijn. We zien de rok veel terugkomen in het zwart en vaak met een lange lengte tot op de enkel. Hoe je de transparantie rok draagt? Combineer ‘m met een grote trui of een oversized blazer et voìla: een sophisticated look die je eigenlijk helemaal niet zoveel moeite heeft gekost.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lauren Ladnier (@laurenladnier)

4. Leren rokken

Je zou kunnen zeggen dat de leren rok nooit echt is verdwenen uit het straatbeeld. En dat klopt zeker, alleen in 2024 zal de leren rok herrijzen en voornamelijk in de winter veel te zien zijn. Het is hét seizoensgebonden, trendy kledingstuk dat vaak terugkomt wanneer we de temperaturen zien dalen. Dit maakt de leren rok gelijk ook een perfecte investering, aangezien je weet dat je ‘m elke winter weer uit de kast kunt trekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ksenia (@wustova)

Op de catwalk

Als je kijkt naar rokken die we veel zagen op de catwalks in ’s werelds grootste modesteden tijdens Fashion Week, dan zijn dit de vier stijlen die er duidelijk uitspringen.

Deze modellen zijn perfect te combineren met de wollen truien die we dit seizoen bijna dagelijks uit de kast trekken en tillen je outfit zowaar naar een hoger niveau. In de lente draag je ze met een oversizes blouse en in de zomer met een strakke tanktop.

Bron: Elegance, Marie Claire | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws