Vrolijk paasrecept: koninklijke paaskoekjes

Om je vingers bij af te likken!

Pasen staat bijna voor de deur en dat vraagt om heerlijke recepten voor de paasbrunch of het -diner. Deze lekkere en mooie (!) koekjes zijn perfect om te serveren bij een warme kop thee, bij de brunch, of als toetje bij het diner.

Paaskoekjes

Deze koekjes verdienen vijf sterren. Ze zijn namelijk niet alleen mega lekker, maar ze zijn ook nog eens prachtig – het voelt bijna zonde om ze op te eten! Maar geloof ons: deze vrolijke hapjes zijn te lekker om te laten liggen. Leuk om zelf te bakken, maar minstens zo gezellig om tijdens Pasen aan het bakken te slaan met familie of vrienden.

Benodigdheden

Dit heb je nodig voor het deeg:

  • 350 gram bloem
  • 5 gram baking soda
  • 10 gram gemberpoeder
  • 5 gram kaneel
  • 125 gram ongezouten boter
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 60 gram golden syrup of stroop

Dit heb je nodig voor het glazuur:

  • 2 eiwitten
  • 600 gram poedersuiker
  • Kleurstof naar keuze

Zo ga je te werk

Begin met het voorverwarmen van de oven op 170 graden. Meng de bloem, baking soda en kruiden samen in een kom. Voeg de boter in blokjes toe en meng tot een kruimelig deeg, voeg daarna de suiker toe en kneed goed door. Zodra alles goed gemengd is, voeg je het ei en de golden syrup toe en meng je het tot een goed deeg. Rol uit tot een dikte van ongeveer 5 millimeter en gebruik koekvormpjes om de gewenste vormpjes uit te drukken. Plaats de vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bak af voor 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de koekjes goed afkoelen voordat je verder gaat met het glazuur. Voor het glazuur mix je alle ingrediënten op hoge stand tot een glad mengsel. Dit glazuur is stevig en kan je makkelijk figuurtjes mee maken. Wanneer je liever een vloeibaarder glazuur wilt, kun je extra eiwit toevoegen om het glazuur wat dunner te maken.

Decoreer je koekjes zoals jij graag wilt. Gebruik verschillende kleurtjes glazuur om de mooiste creaties te maken. Laat het glazuur even goed drogen en serveer de koekjes dezelfde dag nog. Wil je ze even bewaren? Sluit ze dan goed af in een luchtdicht bakje.

Bron: Royal UK | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws