Perfecte manicure: zo houd je je nagels sterk

Zo komen je nagels piekfijn voor de dag!

Voor de perfecte manicure is de verzorging van je nagels belangrijk. Met deze tips zijn droge en beschadigde nagels verleden tijd en komen je nagels weer piekfijn voor de dag. Zó creëer je mooi lange en gezonde nagels.

Gezonde, sterke nagels

Eerst is het belangrijk om te weten hoe broze nagels ontstaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan een vitaminetekort, schommelende hormonen, blootstelling aan bepaalde producten of het gebruik van (gel)nagellak.

Gelukkig zijn er heel veel verschillende manieren om je nagels sterk te houden. Wij hebben zes tips op een rijtje gezet zodat ook jij binnenkort met een perfecte manicure rondloopt!

1. Let op je voeding

Als je je nagels wilt versterken, is het belangrijk om op je voeding te letten. Een aantal voedingsmiddelen zorgen er namelijk voor dat je nagels steviger worden. Denk bijvoorbeeld aan proteïne, antioxidanten, zink en calcium. Je lichaam zet proteïne om in keratine en daarnaast heeft je lichaam zink nodig om keratine aan te maken. Wanneer je lichaam hier onvoldoende van binnenkrijgt, worden je nagels slapper en valt je haar sneller uit. Daarnaast beschermen antioxidanten je lichaam tegen vrije radicalen en zorgt calcium voor gezonde nagels.

Tegenwoordig zien we veel voedingssupplementen op de markt die lange lokken, een stralende huid of gezonde nagels beloven. Deze gummies zitten vol met vitamines die ervoor zorgen dat je nagels sterker worden. Voedingssupplementen kun je bijslikken wanneer je onvoldoende van bovenstaande voedingsmiddelen binnenkrijgt. Houd er wel rekening mee dat een gezond en evenwichtig voedingspatroon ontzettend belangrijk is, dus laat je bij twijfel adviseren door een arts.

Vitamine gummies
Beeld: Adobe Stock

2. Nagelbijten en velletjes trekken: stop ermee

Van de zenuwen op je nagels bijten? Daar kun je beter mee stoppen. Door het nagelbijten worden je nagels dunner en scheuren ze snel af, waardoor ze zich weer moeilijk kunnen herstellen. Ook de velletjes rondom je nagels kan je beter van afblijven. Losse velletjes maken je nagels kwetsbaarder en het ziet er onverzorgd uit.

3. Verzorging van je nagelriemen en handen

Wanneer je toch last hebt van velletjes rondom je nagels of droge nagelriemen, raden wij aan om een verzorgende nagelriemolie te gebruiken. Je handen en nagelriemen verwennen met een voedende handcrème doet ook wonderen. Uit sterke nagelriemen zullen tenslotte sterkere nagels groeien.

4. Vermijd producten met chemicaliën

Bleek, agressieve zepen, alcoholgels en afwasmiddelen kunnen ervoor zorgen dat je nagels hun stevigheid verliezen. Gebruik daarom alleen milde zeep of rubberen handschoenen tijdens het schoonmaken of afwassen.

Schoonmaken
Beeld: Pexels

5. Nagellak en het verwijderen ervan

Wij begrijpen als geen ander hoe fijn het is om bij de nagelsalon weg te gaan met perfect gelakte nagels, maar toch kun je hier dus beter mee stoppen wanneer je je natuurlijke nagels wilt versterken. Wanneer je toch graag gelakte nagels wilt, kun je het beste kiezen voor een nagellak met verzorgende ingrediënten.

Gun je nagels regelmatig een pauze van nagellak om ze optimaal te laten herstellen en vermijd aceton bij het verwijderen van je nagellak. Aceton verwijdert namelijk niet alleen de nagellak, maar ook de natuurlijke oliën van je nagels. Hierdoor drogen ze uit, worden ze broos en breken ze sneller af. In plaats van een aceton kun je een nagellakremover zonder aceton gebruiken.

6. Gelnagellak verwijderen

Wanneer we een vragenrondje doen op de redactie van Beau Monde, valt het op dat een groot deel van ons gebruik maakt van gelnagellak. Ook maken een aantal van ons zich schuldig aan het eraf pulken van de gelnagellak, maar dit is dus alles behalve een goed idee. Door dit te doen verwijder je namelijk ook de bovenste laag van je nagels en worden ze broos, dun en breekbaar. Wanneer je er wel voor kiest om gelnagellak te gebruiken, kun je dit het beste laten verwijderen door een professional.

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock, Pexels

 

Laatste nieuws