Woedende prinses Märtha Louise: ‘Ik ben de leugens zat!’

'Ze blijven de leugens gewoon herhalen tot iedereen ze gelooft.'

De Noorse prinses Märtha Louise haalt deze week flink uit. Eerst kregen haar schoonmoeder en de tabloid Se og Hør er al van langs in haar podcast, maar ook via Instagram laat de prinses nu op niet mis te verstane wijze van zich horen. Eén ding is duidelijk: ze is de verhalen spuug- en spuugzat.

Omstreden relatie

We hoeven je natuurlijk niet meer uit te leggen dat het aankomend huwelijk tussen prinses Märtha Louise en haar verloofde, de sjamaan Durek Verrett, niet zonder controverse is. Zo werd Märtha al meermaals op de vingers getikt om het gebruik van haar koninklijke titel voor weinig vorstelijke evenementen (lees: peperdure cursussen over het communiceren met engelen) en werd zij door verschillende organisaties aan de kant gezet als beschermvrouwe om haar steun voor niet-wetenschappelijke geneeswijzen.

Gelukkig lijkt het Märtha en Durek niet zo te deren, en zijn de tortelduifjes nog altijd dolgelukkig met elkaar. Toch staat de familie onder druk, want volgens Märtha is Dureks eigen moeder, Veruschka Urquhart, bewust bezig met een lastercampagne tegen haar zoon. Een uitnodiging voor de bruiloft hoeft Veruschka dan ook niet te verwachten!

Leugens

In haar eigen podcast, Heartsmart Conversation, deelde M.L. al hoe pijnlijk de hele situatie was. Volgens de prinses verkoopt Veruschka namelijk allerhande fabeltjes aan het roddelblad Se og Hør. Op Instagram doet ze nu nóg een duit in het zakje. “Se og Hør blijft leugens verspreiden over mijn verloofde. Zoals ik zei in de podcast: Se og Hør blijft de leugens gewoon herhalen tot iedereen ze gelooft.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Märtha Louise (@iam_marthalouise)

Dit keer zou het gaan om leugens over Dureks afkomst. Volgens zijn moeder zou de familie het namelijk erg zwaar gehad hebben, en was Durek opgegroeid in armoede. Maar volgens Märtha zit de vork anders in de steel: “Durek is opgegroeid in een goede buurt, zijn moeder heeft hem al op jonge leeftijd verlaten, en in werkelijkheid was zíj het die geen geld had, niet hij. Het faillissement van Dureks vader kwam pas nadat Durek al op zichzelf woonde, dus dat had geen gevolgen voor hem.”

Weelderig stulpje

Opvallend is dat Märtha in haar Instagram-essay stelt dat het ‘niet belangrijk’ voor haar is of Durek nu in weelde of armoe is opgegroeid. Desondanks deelt de prinses in de post ook nog enkele foto’s van het stulpje waar Durek naar verluidt is opgegroeid. Dat staat nu voor zo’n 30 miljoen Noorse kronen – een ruime 2,5 miljoen euro – te koop.

Ook komt in een screenshot één van Dureks jeugdvrienden aan het woord, die duidelijk maakt dat de latere sjamaan in z’n jonge jaren toch echt één van de rijkste kinderen van de school was, die ‘met limousines en taxi’s naar school kwam’. Uit deze getuigenverklaring en uitgebreide selectie foto’s blijkt natuurlijk wel dat dit dus écht niet belangrijk is voor de prinses. Toch?

Bron: Beau Monde archief, Instagram @iam_marthalouise | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws