Maakt het leven mooier

Beschuit met muisjes voor de Deense royals!

De prinselijke baby is een flinke verrassing!

Groot nieuws vanuit het Deense hof deze week: in gesprek met de pers heeft een setje bijzondere Deense royals onthuld dat zij hun tweede kindje hebben mogen verwelkomen! We praten je helemaal bij.

Deense royals

Denk je aan het Deense vorstenhuis, dan denk je al gauw aan koningin Margrethe, koning Frederik, koningin Mary, en al hun nazaten. Ook Margrethes jongere zusjes, de Griekse koningin Anne-Marie en prinses Benedikte zijn natuurlijk bekende namen.

Maar verder blijft de Deense vorstenfamilie toch wat buiten de spotlights. Een klein koningshuis met een sterke kern, dat lijkt de filosofie. Sterker nog: zelfs Margrethes directe kleinkinderen moesten eraan geloven, en zodoende raakte de kroost van prins Joachim vorig jaar in één klap hun prinselijke titels kwijt.

Maar goed, ook die bredere vorstenfamilie zit niet stil. Zo kondigden prins Gustav en prinses Carina, de zoon en schoondochter van prinses Benedikte, onlangs aan dat hun tweede spruit het levenslicht heeft gezien!

Prinselijke baby

Aan Billed Bladet heeft een woordvoerder van het paar het grote nieuws bevestigd. "Een woordvoerder bevestigt dat Hunne Hoogheden Prins Gustav en Prinses Carina voor de tweede keer ouders zijn geworden. Ze hebben een dochter gekregen. Met alle betrokkenen gaat het goed en ze zijn erg blij. Het kindje is op vrijdag 26 april geboren."

Net als met hun eerste kleine, zoontje Gustav Albrecht, had het paar de hulp ingeschakeld van een draagmoeder uit de Verenigde Staten. De kleine Gustav werd vorig jaar op 26 mei geboren. Broertje en zusje schelen dus exact elf maanden met elkaar. Zoet!

Toen de jonge prins gedoopt werd, deelde het Danske Kongehus nog een zoete familiefoto van de Denen na afloop van de doop. Onder de peetouders bevond zich onder meer de toekomstige koning van Denemarken, prins Christian. Niet de minste naam om als peet te hebben natuurlijk!

Sprookje

De inmiddels 55-jarige prins en prinses hebben flink moeten vechten voor hun gezinsgeluk. Zo leerden de twee elkaar naar verluidt al in 2003 kennen, maar moesten zij negentien (!) jaren wachten voor ze elkaar de eeuwige trouw konden beloven.

Dit werd veroorzaakt door een bizarre clausule in het testament van Gustavs grootvader, wijlen prins Gustav Albrecht van Sayn-Wittgenstein-Berleburg, waarin werd geëist dat z'n nazaten moesten trouwen met een partij die 'arisch, adellijk, en protestants' was. Een huwelijk met de half-Mexicaanse, katholiek opgevoede burgervrouw Carina Axelsson zou dan ook uit den boze zijn. Na een pittige strijd in de rechtbank, wist de jongere prins Gustav gelukkig tóch z'n gelijk te halen.

Zodoende woont het gelukkige gezinnetje nog altijd in het prachtige kasteel Berleburg, waar zij hun twee spruiten in alle rust en ruimte kunnen opvoeden. Zo heeft dit sprookje tóch nog een happily ever after gekregen.

Bron: Tatler | Beeld: ©Keld Navntoft, via Mediebank Kongehuset.dk

Royalty
  • Beeld: © Keld Navntoft, via Mediebank Kongehuset.dk