Bijna zomer: zo pas jij je beauty-routine aan op het nieuwe seizoen

Een paar simpele stappen en je bent helemaal summer ready.

Een nieuw seizoen vraagt om veranderingen in je beauty-routine. Omdat het steeds lekkerder weer wordt, kun je bepaalde dingen weglaten en andere producten juist toevoegen. We delen onze belangrijkste tips.

1. Gebruik een SPF

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je gezicht elke dag te beschermen met zonnebrand. De zon is schadelijk voor je huid en daarom heeft het bescherming nodig. Smeer je gezicht dus elke dag in met een hoge factor en je huid zal je dankbaar zijn (plus het scheelt je later wat rimpels).

2. Verruil je foundation voor een BB-cream

Als de zon schijnt is het niet nodig om een dekkende foundation te dragen; ga in plaats daarvan voor een BB-cream. Die egaliseert je huid, maar dan met een lichtere dekking. Zo creëer je een luchtigere look.

3. Gebruik een primer

Als je dan tóch foundation wilt dragen, als er bijvoorbeeld een feestje op de planning staat, zorg er dan voor dat je een primer gebruikt. De primer zorgt ervoor dat je foundation beter blijft zitten en met warme temperaturen niet van je huid ‘afsmelt’.

4. Gebruik een bronzer

Bronzer mag weer! Op je winterhuidje is bronzer al snel te opvallend, maar in de zomer kan het juist zorgen voor een mooie glow op je gezicht. Breng bronzer voorzichtig aan op de plekken waar je gezicht het zonlicht vangt, zoals je jukbeenderen en hoge delen van je voorhoofd.

5. Houd het simpel

Een flawless huid is in de zomer eigenlijk al voldoende voor een mooie make-uplook. Het is daarom vaak mooi om de rest van je make-up simpel te houden, met bijvoorbeeld alleen oogschaduw en eyeliner. Een rustig kleurtje op de ogen met een beetje mascara is genoeg.

6. Bescherm je lippen

Als je vol in de zon gaat zitten, vergeet dan vooral niet je lippen te beschermen met een factor. Er zijn daarvoor speciale lippenbalsems te koop.

7. Gebruik een setting spray

Een extra tip: gebruik na het aanbrengen van je make-up een setting spray. Die zorgt ervoor dat alle make-up de hele dag op z’n plek blijft zitten én laat je huid stralen.

Bron: Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws