Glamour met een knipoog

Prins William lapt deze royal regel aan zijn laars

'Shhh, vertel het aan niemand', aldus de prins.

Royal visit to Cornwall

Een handtekening bemachtigen van een royal is voor de meeste mensen een grote droom. Maar wist je dat leden van het Britse koningshuis dit helemaal niet mogen doen? Kate onthulde eerder dat zij 'wegens de regels' geen handtekening mag zetten. De prinses is creatief en verzint daarom regelmatig een goed alternatief om haar fans tóch blij te maken. William daarentegen? Die lapte de royal regel onlangs nog aan zijn laars!

Handtekening

Prinses Kate kreeg tijdens haar verrassingsbezoek aan de Chelsea Flower Show in Londen vorig jaar de vraag of ze iets wilde signeren voor een jonge fan. En hoewel dat een kleine moeite lijkt, ligt dat voor de Britse royals een tikkeltje anders.

"Ik kan mijn naam niet schrijven", vertelde Kate haar jonge fan. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de prinses helemaal niks mocht opschrijven. "Maar, ik kan wel iets tekenen." Naar verluidt tekende Kate een mooie bloem voor het 7-jarige meisje. En natuurlijk wilden de andere kinderen ook een tekening van de prinses, waardoor ze voor twee andere kinderen een boom en een vijver tekende.

Waaghals William

Toch zijn regels er om verbroken te worden, zo moet William onlangs gedacht hebben. Eerder deze maand verbrak de prins namelijk openlijk de koninklijke regel toen hij een wereldberoemd strand in Cornwall bezocht.

Terwijl hij over Fistral Beach paradeerde, maakte hij de dag van een klein jongetje. De negenjarige Phoenix Kanes vroeg de prins of hij het gips op zijn gebroken arm wilde signeren. Waaghals William stemde toe en zei tegen hem: "Shhh, vertel het aan niemand. Het is niet de bedoeling dat ik dat doe!"

NL Beeld / Avalon

Reden

Men is uiteraard benieuwd waarom de royals geen handtekeningen mogen zetten en Kate gaf eerder uitsluitsel. "Mijn volledige naam is Catherine, maar ik mag nergens mijn handtekening zetten. Dat is één van de regels", legde ze uit. Toen werd duidelijk dat de royals geen handtekeningen mogen zetten omdat deze dan mogelijk kunnen worden vervalst. En dat is iets wat natuurlijk niet moet gebeuren. Afijn, wij vertrouwen – samen met William – de jonge Phoenix op z'n blauwe ogen!

Bron: Mirror, Archief | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Britain's Prince William, the Duke of Cornwall visits Fistral Beach in Newquay, Britain, May 9, 2024., Credit:Toby Melville / Avalon