Maakt het leven mooier

Ka-ching! Dit is het vermogen van koning Charles

Hij is nu officieel rijker dan wijlen Queen Elizabeth.

Prince's Trust Award 2024 winners reception

Het is geen geheim dat een regerend vorst aardig wat miljoenen op de bankrekening heeft staan. Maar om hoeveel gaat het eigenlijk? Koning Charles snelt momenteel in ieder geval zijn moeder in een razend tempo voorbij.

Koning te rijk

Dat koning Charles goed in de slappe was zit, is een ding dat zeker is. Toch heeft hij onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt. Hij is namelijk officieel rijker dan zijn moeder, wijlen koningin Elizabeth. Dit meldt de 2024 Rich List van The Sunday Times. Op dit moment is hij met een vermogen van 610 miljoen pond – dat omgerekend neerkomt op zo’n 715 miljoen euro – de 258ste rijkste persoon van Groot-Brittannië. Toen Elizabeth overleed, bezat ze een schamele 450 miljoen euro.

Vermogen

Naar verluidt zijn Charles' optrekjes Sandringham Estate in Engeland en Balmoral Castle in Schotland zijn meest waardevolle bezittingen. Daarnaast zorgen investeringen en vastgoed ervoor dat de koning niet op een houtje hoeft te bijten. Tot slot prijkt er ook nog een indrukwekkende kunstcollectie aan zijn wand.

Toch ontbreekt er in de berekening van het riante bedrag dat op de vorst zijn bankrekening zou staan nog één belangrijk onderdeel. Het kan namelijk niet anders dan dat Charles ook nog een flinke smak geld van zijn moeder heeft geërfd toen zij in 2022 overleed. Over de omvang van dat bedrag is er, zoals dat uiteraard heurt, verder niets bekend.

Gezondheid

Toch maakt je banksaldo je niet bij uitstek een 'rijk man', zo moet Charles dit jaar ongetwijfeld ondervonden hebben toen hij gediagnostiseerd werd met kanker. Momenteel heeft hij een deel van zijn werkzaamheden weer opgepakt, waardoor we voorzichtig kunnen stellen dat de koning aan de beterende hand is. Toch is zijn medische behandeling naar verluidt op de achtergrond nog steeds gaande.

Hopelijk blijft de vorst zich de komende tijd herstellen. Uiteindelijk is je eigen gezondheid de grootste schat die je kunt bezitten!

Bron: HLN | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • London, UK, 22 May 2024: King Charles III during a reception for the winners of the 20th Prince's Trust Awards at Buckingham Palace in London. The Prince's Trust Awards, held on 21 May, celebrated young individuals who have overcome significant challenges, improved their prospects, and made positive contributions to their local communities., Credit:Chris Jackson / Avalon