Oei: ‘Charles overwoog om Harry en Meghans titels af te nemen’

Ook prins William zou een duit in 't zakje gedaan hebben.

Never a dull moment bij de Windsors. Ook nu prins Harry en Meghan Markle zich in Montecito richten op hun eigen projecten, blijven zij de gemoederen aan het hof bezighouden. Volgens royalty-expert en auteur Tom Quinn zouden koning Charles en prins William namelijk serieus overwogen hebben om de Sussexes hun titels af te nemen.

Duke en Duchess

Je kunt er wat van vinden, maar feit blijft dat Harry en Meghan nog altijd bekend staan als de Duke en Duchess van Sussex. Zelfs nu zij geen taken meer vervullen voor het hof en geen officiële working royals meer zijn, houden zij die titels .

Dit was tijdens hun recente tour door Nigeria nog goed te zien, en op de website van hun Archewell Foundation staat ook duidelijk te lezen dat de organisatie is opgezet door de hertog en hertogin.

Rust bewaren

Hoewel dit vele critici een doorn in het oog was, werd er vanuit Buckingham Palace nooit op deze kritiek gereageerd. Maar dat betekent niet dat de optie nooit is besproken achter gesloten paleisdeuren, natuurlijk. Zo weet Tom Quinn aan The Mirror te melden dat Harry’s meest directe familieleden, vader Charles en broer William, de mogelijkheid serieus overwogen hebben.

“Ze hebben uitvoerige discussies gehad over het afnemen van Meghan en Harry’s titels, maar ze waren doodsbang dat dit een averechts effect zou hebben en de situatie erger zou maken”, aldus de auteur.

“Deze afvallige royals nóg iets geven om over te klagen, is wel het laatste wat ze willen doen”, vervolgt Quinn. “William en zijn vader weten dat Meghan en Harry ook zonder hun koninklijke titels de wereld rond zouden reizen alsof ze royals zijn, en dat de meeste mensen hen nog steeds zullen verwelkomen.”

Met andere woorden: al die koninklijke allure van de Sussexes gaat verder dan alleen een stel titels. Dus waarom zou het hof het risico nemen?

Sussexes

Mocht Buckingham Palace tóch nog beslissen dat het tijd is om Haz en Megs de titels af te nemen, dan zou dat wel bijzonder ongelukkig zijn qua timing. Eerder dit jaar hebben ze namelijk net hun gloednieuwe website gelanceerd, met de naam Sussex.com. Wie nu de voormalige website van Harry en Meghan – Archewell.com – bezoekt, wordt automatisch doorgestuurd naar het nieuwe domein. Ook hier viel na de lancering meteen op dat het paar consequent wordt aangeduid met hun officiële koninklijke titels.

Het zou toch zonde zijn als dat nieuwe platform binnenkort alweer in de ban gedaan moet worden…

Bron: The Mirror | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws