Maakt het leven mooier

Zien: de indrukwekkende trailer van documentaire over Céline Dion

'Als ik niet kan rennen, loop ik wel. En als ik niet kan lopen, kruip ik wel.'

Beauty And The Beast Premiere - LA

Leuk nieuws! De eerste beelden van de documentaire over Céline Dion zijn onthuld! Streamingdienst Prime Video heeft de trailer van de docu over de Canadese diva genaamd I Am: Céline Dion vrijgegeven, en die is op z'n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen!

Documentaire

I Am: Céline Dion wordt geregisseerd door Irene Taylor, een regisseur met een Oscarnominatie. We worden in de documentaire meegenomen in het leven van een van de meest erkende, gerespecteerde en succesvolle artiesten in de popmuziekgeschiedenis. De film zal gaan over haar succesvolle carrière als zangeres, maar ook over de gezondheidsproblemen waar zij nu mee kampt. Hoewel er dus genoeg valt te smullen van de zangeres tijdens de piek van haar carrière, zullen we ook meegenomen worden in de moeilijke tijd die ze momenteel doormaakt.

In de trailer is te zien dat Celine vertelt dat ze 'elke dag heel hard werkt'. “Maar ik moet toegeven dat het een gevecht is geweest. Ik mis het zo erg”, zegt ze emotioneel. Toch geeft ze niet zomaar op. “Als ik niet kan rennen, loop ik wel. En als ik niet kan lopen, kruip ik wel. Ik stop niet.”

Zeldzame ziekte

Céline lijdt aan de zeldzame neurologische aandoening stiff-personsyndroom, waardoor ze al een hele poos niet meer op het podium te zien is. "De afgelopen jaren zijn een enorme uitdaging voor mij geweest", zei ze er eerder over in een persbericht. "Vanwege de reis van het ontdekken van mijn aandoening naar leren om ermee te leven en om te gaan, maar het mij niet te laten definiëren."

"Nu ik mijn carrière als optredend artiest weer probeer op te pakken, realiseer ik mij hoeveel ik het gemist heb om mijn fans te zien", aldus de Canadese zangeres. "Tijdens deze afwezigheid besloot ik dat ik dit deel van mijn leven wilde vastleggen om bewustzijn te creëren over deze onbekende aandoening en om daarmee anderen te helpen die deze diagnose ook hebben gekregen."

Gezondheidsupdate

De komst van de documentaire lijkt een lichtpuntje in de moeilijke weg die Céline de afgelopen tijd heeft afgelegd. Het leek namelijk steeds slechter te gaan met de zangeres. In gesprek met de Canadese site 7 Jours legde zus Claudette nog uit dat Céline geen controle heeft over haar spieren. “Wat mij pijn doet, is dat ze altijd gedisciplineerd is geweest. Ze heeft altijd hard gewerkt. Mijn moeder zei altijd tegen haar: ‘Je gaat dit goed doen.'”

I Am: Celine Dion is vanaf 25 juni te zien op Prime Video.

Bron: Youtube, Prime Video, Archief | Beeld: NL Beeld 

Entertainment
  • Celine Dion attends the Premiere of Disney's 'Beauty And The Beast' at El Capitan Theatre on March 2, 2017 in Los Angeles, CA, USA. Photo by Lionel Hahn/ABACAPRESS.COM