Maakt het leven mooier

Dit bijzondere cadeau gaf koning Frederik vrouwlief op zijn verjaardag

Wie jarig is, trakteert!

King Frederik 56th Birthday Celebrations

Hoewel het afgelopen weekend koning Frederiks verjaardag was, was het de koning zelf die de presentjes weggaf. Hij overhandigde zijn vrouw, koningin Mary, op de speciale dag een bijzonder geschenk.

Nieuwe titel

Afgelopen zondag was het feest in het paleis van Amalienborg: koning Frederik vierde zijn allereerste verjaardag als koning. Er kwam een nieuw portret naar buiten en rond het middaguur verzamelde het hele gezin zich op het balkon van het paleis. Naast de presentjes die de regerend vorst ongetwijfeld ontvangen zal hebben, was ook de jarige job zélf in een gulle bui. Hij gaf zijn vrouw namelijk een bijzonder cadeau.

Grootcommandeurskruis

Het Deense koningshuis maakte onlangs bekend dat Frederik ter gelegenheid van zijn 56e verjaardag afgelopen zondag, zijn vrouw het Grootcommandeurskruis in de Orde van de Dannebrog heeft toegekend. Het staat ook wel bekend als de Orde van de Deense vlag.

Grootcommandeur is de hoogste rang van de ‘Dannebrogorden’ uit 1672 en wordt alleen gegeven aan royals die verwant zijn aan de Deense koninklijke familie en aan personen met nauwe familiebanden met het Deense Koninklijk Huis.

Het glinsterende insigne, een kruis bedekt met diamanten aan een strik, zal Mary waarschijnlijk op haar linkerborst dragen bij alle komende white tie-evenementen.

In goed gezelschap

Mary bevindt zich momenteel in het gezelschap van zes andere Grootcommandeurs. Naast de koning en koningin van Denemarken heeft koningin Margrethe een exemplaar, net als Frederiks jongere broer prins Joachim en hun tante, prinses Benedikte. Buiten deze familiekring zijn er echter nog twee Grootcommandeurs te vinden in hun buurland: koning Harald V van Noorwegen en koning Carl XVI Gustaf van Zweden.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • 56th birthday celebrations of the Danish King at Amalienborg on the balcony of Frederik VIII's Palace in Copenhagen. Featuring: King Frederik and Queen Mary of Denmark Where: Copenhagen, Denmark When: 26 May 2024 Credit: Cover Images