Royals wearing florals: de mooiste zomerjurken in koninklijke kringen

Van romantische bloemenprints tot felle tropische kleuren.

Een fleurige, lichte zomerjurk is de perfecte outfit om het zonnige weer te trotseren. En dat vinden wij niet alleen, ook in het land van de royals zien we vaak de mooiste bloemenjurken voorbijkomen. Van koninklijke garden party’s tot aan staatsbezoeken in tropische oorden: wij zetten een aantal van onze favoriete looks op een rijtje.

Zomerjurken

Bij koninklijke fashion denk je misschien al gauw aan satijnen japonnen en fluwelen mantels. En natuurlijk, geen prinses of koningin is compleet zonder een collectie elegante baljurken, maar dat is lang niet het enige dat de royal ladies in hun kast hebben hangen. Op een zonnige dag verschijnen ze namelijk net zo graag ten tonele in een frisse, fleurige zomerjurk!

Afgelopen maand nog verscheen Màxima bijvoorbeeld in een gebloemde, luchtige jurk van Vanessa Seward x Bloom Paris tijdens een bezoek aan de Filipijnen. Deze jurk kennen we overigens nog van een VN-bezoek aan Tanzania in 2022.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

En ook kroonprinses Victoria van Zweden koos voor een fleurige outfit tijdens haar bezoek aan Bangladesh eerder dit jaar. Met deze look laat ze ook meteen zien dat gebloemde jurken en witte sneakers perfect samen gaan!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Voor Victoria zijn gebloemde jurken overigens geen uitzondering op de regel. De Zweedse royal lady verschijnt heel regelmatig in een fleurige japon:

Beeld: NL Beeld

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Kate in floral

Helaas moeten we haar nu al een tijdje missen tijdens publieke gelegenheden, maar als er iemand fan is van een bloemenprintje, dan is het Kate wel. De prinses heeft de mooiste floral jurken in haar collectie, in allerlei soorten, kleuren en modellen.

Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld

Jonge prinsessen

Prinses of koningin, jong of oud, er zijn maar weinig koninklijke dames die geen fan zijn van een bloemenprintje op zijn tijd. Zo vinden we ook in de kledingkasten van de jongere generatie royals genoeg fleurige pareltjes!

Van de Noorse Ingrid Alexandra

…En de Belgische prinses Elizabeth

Beeld: NL Beeld

…Tot aan onze ‘eigen’ Amalia.

Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld

Wat een plaatjes, non?  Amalia droeg deze beide jurken tijdens de Caribische tour van afgelopen jaar, waar zij samen met samen met haar ouders langsging op Bonaire, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. De jurk op de eerste foto is afkomstig uit de collectie van Diane von Furstenberg, en de tweede jurk is er eentje van het merk Erdem. Twee prachtige, zomerse jurken, die op zo’n tropische bestemming natuurlijk perfect tot hun recht komen!

Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws