Máxima in vrolijk gekleurd ensemble in gesprek over mentale gezondheid

Even geen jurkjes: de koningin maakt indruk in een power suit van een van haar favoriete designers.

Steeds vaker zien we royals zich inzetten voor mentale gezondheid, en Máxima spant daarin misschien wel de kroon. Gisteren bezocht de koningin een plattelandsgemeente, waar ze met jongeren in gesprek ging over mentale gezondheid.

MIND Us

Koningin Máxima bezocht gister gemeente Hollands Kroon voor MIND Us, de stichting die zich inzet voor jongeren op het gebied van mentale gezondheid, waarvan Máxima erevoorzitter is. De stichting heeft als doel om ervoor te zorgen dat jongeren met psychische problemen de juiste aandacht krijgen. Als iemand die haar zusje verloor aan zelfmoord als gevolg van depressies, en moeder is van drie prachtige dochters die opgroeien in een tijd waarin spreken over mentale issues steeds belangrijker wordt, is Máxima natuurlijk heel begaan met alles wat met mentaal welzijn te maken heeft.

De koningin ging daarom in gesprek met de jeugd, en besprak onder andere waar zij in hun gemeente zoal tegenaan lopen. Onder meer het gebrek aan openbaar vervoer en uitgaansmogelijkheden en de grote reisafstanden werden aangekaart. Dit maakt het voor jongeren in een plattelandsgemeente lastig elkaar te ontmoeten en fysieke hulp te organiseren. Ook ging de Majesteit naderhand met professionals in gesprek over hun aanpak.

Blakend blauw

Máxima koos voor een toegankelijke outfit. Dit keer geen glamoureuze fashion statements of statige bedoeningen. Wel ‘gewoon’ een prachtige look om de zomer mee in te luiden: haar lichtblauwe broekpak van Max Mara, dat ze al eens eerder droeg vorige maand toen ze de president van Nigeria ontmoette.

Maxima

Het prachtige pak, bestaande uit een blazer en een high-waisted pantalon, stijlde Máxima ditmaal af met een crèmekleurige top, nude pumps en een beige clutch. Daarnaast droeg ze een aantal prachtige juwelen om de look af te maken: een grote ring met groene steen, een gouden armband met meerkleurige stenen, haar gouden Cartier horloge en een opvallend paar kristallen oorbellen.

Kortom: Máx was weer helemaal on trend in haar powerpak, want die is momenteel hartstikke terug van nooit weggeweest!

Bron: Modekoningin Máxima, Regio Noordkop, Harpers Bazaar | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws