Zo moeder, zo dochter: deze prinsessen doken de kledingkast van hun moeder in

Ook in koninklijke kringen wordt geregeld gerecycled.

Als je moeder dan toch een paleiskamer vol designerkleding heeft… Kun je daar maar net zo goed gebruik van maken! In de nieuwste Beau Monde zetten we verschillende prinsessen op een rijtje die gretig gebruikmaken van de walk-in closet van hun royal mama.

Prinses Estelle en prinses Victoria

In 2022 op bezoek in Nederland droeg de Zweedse prinses Victoria tijdens een galadiner deze zwierige creatie. Met wat aanpassingen zat ’ie ook haar 11-jarige dochter Estelle als gegoten en kon ze hem dragen naar het feestje van haar opa in september 2023. Koning Carl Gustaf zat die maand 50 jaar op de troon en dat werd niet gevierd met een familie bbq in de koninklijke achtertuin.

 

Wat: groene galajurk van H&M.
Debuut: een galadiner in Amsterdam.
2de ronde: het jubileum van opa/koning Carl Gustaf.

Prinses Isabella en koningin Mary

De toen nog Deense prinses Mary bracht in 2017 een bezoek aan Zweden om even bij te kletsen met de royal bovenburen. Gelukkig hadden de outdoor-liefhebbende koninklijke collega’s geen hike voor haar op het programma staan. Het nog altijd even smetteloos witte kostuum (lang leve de royal stomerij) was vervolgens vijf jaar later de perfecte outfit (maagdelijk wit, anyone?) voor een kerkelijke gelegenheid: het vormsel in de kapel van de 15-jarige Isabella.

 

Wat: wit kostuum van Max Mara.
Debuut: een bezoek aan Stockholm.
2de ronde: Isabella’s vormsel.

Prinses Alexia en koningin Máxima

Recycle queen Máxima droeg deze bijzondere jurk meerdere keren (G-20 top, staatsbezoek Indonesië), maar dat weerhield Alexia er niet van om ’m nog een keer uit haar moeders walk-in closet te trekken. De doop van een schip in Rotterdam was haar eerste grote royal ‘optreden’ en kon wel een power dress gebruiken. Zeker eentje met golvende armdetails die helemaal pasten in het nautische thema.

 

Wat: cold-shoulderjurk van Oscar de la Renta.
Debuut: VN vergadering in New York.
4de ronde: doop van het schip Vox Alexia.

Dit artikel is een fragment uit de nieuwste Beau Monde. Daarin vind je nog meer moeder-dochter fashion twins, en lees je héél veel andere leuke royalty- en glamournieuwtjes. De nieuwe Beau Monde ligt nu in de winkel!

Tekst: Davina Harte | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws