Royal actrice in de dop: prinses Josephine gaat de acteerwereld in!

De jongste telg van Mary en Frederik heeft een mooie rol weten te bemachtigen.

De jongste dochter van koning Frederik en koningin Mary mag dan pas 13 jaar zijn; de prinses lijkt al een aardig beeld te hebben van wat ze wil in de toekomst. Josephine heeft namelijk een rol bemachtigd in een musical en zet daarmee een flinke stap richting een carrière als actrice.

Toekomst

Josephine kennen we als de 13-jarige look-a-like van koningin Mary. Met een broer én zus voor haar in de lijn der troonopvolging heeft de jonge prinses het goed voor elkaar: ze kan volop genieten van haar royal leventje, maar hoeft zich geen zorgen te maken over een toekomst als regerend vorstin van Denemarken. Welnee, dat laat ze aan haar broer, kroonprins Christian over. Josephine zal hem in haar volwassen leven hoogstens een beetje moeten ondersteunen, maar verder ligt de toekomst voor haar open. En het lijkt erop dat de prinses daarvoor al flinke plannen gemaakt heeft!

Mary en Josephine samen bij de Royal Run in mei dit jaar (beeld: NL Beeld).

De acteerwereld in

Josephine lijkt de ambitie te hebben om als actrice aan de slag te gaan. De prinses heeft een rol bemachtigd in de musical Pinocchio, die te zien is in het avonturentheater van pretpark Tivoli. Vanaf oktober staat zij daar twee weken lang op de planken. Welke rol Josephine speelt is niet bekendgemaakt.

Nu zou je denken dat het feit dat Josephine een Deense prinses is, wellicht in haar voordeel heeft gewerkt bij het bemachtigen van een plekje in de musical. In Denemarken doen ze echter kennelijk niet aan voortrekkerij, want Josephine heeft gewoon met driehonderd andere kandidaten auditie moeten doen voor de rol. Overigens is het ook niet de eerste keer dat de prinses op het podium staat. Vorig jaar was ze met een klein rolletje te zien in de Tivoli-show Peter Pan, en ze lijkt vastbesloten om haar acteercarrière voort te zetten. Een royal actrice in de dop, dus!

Bron: All Things Amalia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws