Charles emotioneel tijdens eerste toespraak sinds kankerdiagnose

Er moesten behoorlijk wat traantjes weggepinkt worden.

Sinds ruim een maand heeft Charles een groot deel van zijn gebruikelijke werkzaamheden weer opgepakt. Een werkbezoekje hier, een speech daar: het is allemaal weer als vanouds voor de koning. Woensdag werd in het Engelse Portsmouth traditiegetrouw een D-Day herdenking gehouden. Daar hield Charles voor het eerst sinds zijn kankerdiagnose weer in het openbaar een toespraak. En dat ging gepaard met de nodige emoties.

D-Day

Het is vandaag precies 80 jaar geleden dat de bevrijding van Europa begon en het einde van de Tweede Wereldoorlog naderde. Reden genoeg voor de Britten om samen te komen en deze bijzondere dag te herdenken. Onder meer Eric Batema deed tijdens de herdenking woensdag zijn emotionele verhaal over de Normandische invasie waarbij hij betrokken was. Koningin Camilla was natuurlijk aanwezig en barstte in tranen uit tijdens het verhaal. Ook Charles moest een traantje wegpinken.

Beeld: NL Beeld
Beeld: NL Beeld

Toespraak

Na ruim een maand zijn werkzaamheden weer opgepakt te hebben, hield Charles woensdag weer zijn eerste openbare toespraak sinds zijn kankerdiagnose. “We staan allemaal voor altijd bij hen in het krijt”, zei hij, refererend aan de soldaten die hebben meegewerkt aan de bevrijding van Europa.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Goede ontwikkelingen

Eind april werden we verrast door het positieve nieuws dat Charles een groot deel van zijn werkzaamheden weer zou oppakken. Het lijkt namelijk goed te gaan met de vorst. “Het medische team is zeer bemoedigd door de tot nu toe geboekte vooruitgang en blijft positief over het verdere herstel van de koning”, liet een woordvoerder van het koningshuis destijds weten. Dit betekent overigens nog niet dat Charles al helemaal genezen is. De medische behandeling is nog niet afgerond, maar er worden stappen gezet in de goede richting. En dat hij z’n speeches weer kan houden, lijkt ons een uitstekende ontwikkeling!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld, Instagram @theroyalfamily

Laatste nieuws