Maakt het leven mooier

Zien: dít zijn de vrouw en dochters van Johan Derksen!

Hoewel zijn vrouw zich maar weinig in het openbaar vertoond, hebben we tóch beelden kunnen vinden.

Hij is een voormalig profvoetballer, die tegenwoordig toch vooral bekend staat om zijn controversiële uitspraken én zijn grijze snor. We hebben het natuurlijk over... Johan Derksen! Hoewel hij zelf regelmatig in de media verschijnt, heeft hij een vrouw die het liefste in de luwte blijft. Benieuwd hoe zij eruitziet, én wie zijn dochters nou eigenlijk zijn? Wij zochten het uit.

Over Johan Derksen

Johan Derksen werd op 31 januari 1949 geboren in Heteren. Hij was enig kind, en had een slechte band met zijn vader, zo vertelde hij ooit zin het programma Sterren op Het Doek. "Mijn vader was hoofd van de politie. Ook thuis wilde hij de baas zijn. Ik moest precies doen wat hij wilde. De confrontaties met hem werden steeds heftiger, tot op het punt dat mijn moeder zijn dienstpistool verstopte uit angst dat hij mij voor m’n flikker zou schieten. Ze heeft echt een kutleven gehad bij die man. Zo ben ik behoorlijk cynisch het leven ingestapt”, aldus Johan. Wat wel fijn was, was dat zijn vader - net als hij - van voetbal hield. Al snel klom Johan omhoog in het voetbal, en hij speelde voor onder andere Go Ahead Eagles, SC Cambuur en SC Volendam.

Terwijl hij nog voetballer was, timmerde hij daarnaast aan de weg als journalist. Johan Derksen schreef voor verschillende kranten, waaronder het Haarlems Dagblad en het Nieuwsblad van het Noorden. Ook publiceerde hij al stukken voor Voetbal International onder verschillende pseudoniemen. Uiteindelijk groeide hij door tot eindredacteur van het blad, en later kwam hier ook een televisiecarrière bij kijken. Tegenwoordig is hij nog altijd op de buis met het programma Vandaag Inside, dat hij samen met Wilfred Genee en René van der Gijp presenteert.

Verschillende huwelijken

Maar... hoe zit het nou met zijn liefdesleven? Nou, Johan Derksen heeft een ietwat ingewikkelde geschiedenis als het over huwelijken gaat. In totaal is hij drie keer getrouwd. Met zijn eerste vrouw, Linda, was hij zestien jaar samen en had hij ook een dochter: Marieke. Linda overleed verdrietig genoeg na een val van de trap.

Na het overlijden van Linda kreeg Johan regelmatig hulp in huis van zijn jeugdvriendin Agnes. Zij raakte echter zwanger van Johan, en de twee besloten daarom te gaan trouwen. Maar dat bleek helaas niet zo'n goede keuze, want al na een half jaar realiseerde Johan dat hij van Agnes wilde scheiden. Na een jaar werd dit daadwerkelijk doorgezet, en hun dochter Anoeska ging bij Agnes wonen.

In 1997 trouwde hij opnieuw, met Isabelle Pikaar. Met haar is hij nog altijd samen. De twee wonen samen in Grolloo, in Drenthe, en hebben een hond genaamd Cuby (genoemd naar Harry "Cuby" Muskee).

Benieuwd wie die mysterieuze Isabelle nou eigenlijk is? En hoe zijn twee dochters, Marieke en Anoeska, eruitzien? Klik dan door naar de volgende pagina!

Johan en Isabelle

Van Isabelle Pikaar, de 12 jaar jongere vrouw van Johan Derksen, zijn online eigenlijk maar weinig foto's te vinden. In tegenstelling tot haar man leeft zij een vrij anoniem bestaan. Toch is ze in 2012 eenmalig in de schijnwerpers gestapt, en werkte ze mee aan een fotoshoot voor de LINDA.

Backstage-beelden van deze shoot staan nog steeds online, en daar kunnen we eindelijk een glimp opvangen van de vrouw die Johan's hart wist te veroveren:

En we zien Johan Derksen ook meteen op een compleet andere manier dan we gewend zijn:

Aan LINDA onthulde Johan hun geheim voor een succesvol huwelijk. "Wij zijn niet van die types die vinden dat ons huwelijk een sprookje is. Misschien dat we wel overeind blijven omdat we realist zijn". En daar was Isabelle het mee eens: "Vechten, oorlog en ook leuk", voegde ze er lachend aan toe.

Oudste dochter: Marieke

Hoewel Johan en Isabelle samen geen kinderen hebben, heeft Johan dus wel twee dochters uit zijn eerdere huwelijken (én Isabelle heeft zelf ook een zoon uit een vorige relatie). De oudste dochter van Johan, Marieke, is inmiddels de 40 gepasseerd. En zij ziet er zó uit:

Marieke Derksen woont in Utrecht. Ze heeft wel een relatie, maar geen kinderen. Aan het AD vertelde ze ooit: "Ik heb al acht jaar een latrelatie met een Brabander en ook dat bevalt prima. Trouwen is nooit een behoefte geweest, zo is het leuk. Of ik een kinderwens heb? Nee. Ik heb tien jaar moeten aanhoren dat ik zo’n leuke ma zou zijn, maar nu is het klaar. Ik word geen moeder, of er moet iets heel geks gebeuren."

Op gebied van carrière valt voor Marieke de appel trouwens niet ver van de boom. Zij is namelijk mede-eigenaar van Uitgeverij Inside, een uitgeverij van sportboeken (met onder andere titels als Kieft, Gijp en Sneijder).

Jongste dochter: Anoeska

Marieke heeft natuurlijk ook nog een halfzus: Anoeska, de dochter van Johan's tweede vrouw Agnes. Van Anoeska zijn online maar weinig foto's te vinden, al zwerft er hier en daar nog wel een kiekje van haar rond.

Anoeska woont in de UK, en in tegenstelling tot haar zus Marieke wil zij niet zoveel met de legacy van haar vader te maken hebben. Op zich is dat natuurlijk ook niet zo gek, aangezien Marieke natuurlijk haar hele leven bij haar vader heeft gewoond, terwijl Anoeska bij haar moeder bleef.

De band tussen de twee halfzussen is dan ook niet geweldig, maar ze kunnen het alsnog prima met elkaar vinden. "Er is geen sprake van ruzie tussen ons, en zeker geen harde gevoelens,” vertelde Marieke ooit aan de Story. Gelukkig maar!

Bron: Derksen (2021), AD, LINDA, Story, | Beeld: NL Beeld