Zien! Een prachtige bruiloft voor de hertog en hertogin van Westminster

Niet alles liep volgens plan...

De hertog van Westminster heeft dit weekend het ja-woord gegeven aan zijn hertogin. Hugh Grosvenor en Olivia Henson trouwden op 7 juni in de kathedraal van Chester in het noorden van Engeland.

De genodigden

Het beloofde een prachtige dag te worden. Onder de 400 genodigden bevonden zich enkele leden van de Koninklijke familie. Zo zagen we prins William op het huwelijk, die als ceremoniemeester fungeerde. Hij droeg een mooi pak met een blauwe stropdas.

Prins William
Beeld: NL Beeld

Ook prinses Eugenie was aanwezig als gast. Zij droeg een olijfgroene jurk van het label JOSEPH met lange mouwen en een geplooide rok, gecombineerd met een crèmekleurige pillboxhoed van Emily London en matchende crèmekleurige pumps van Aquazurra.

Prinses Eugenie
Beeld: NL Beeld

Koning Charles en Koningin Camilla werden niet gezien op de bruiloft, evenals Harry en Meghan. Hoewel prins William dus wel aanwezig was, stond Kate niet aan zijn zijde. Toch is de bruidegom een geliefde man bij de Koninklijke familie. Zo is hij zelfs de peetvader van zowel prins George als prins Archie.

De bruidegom

Hugh Grosvenor werd beschouwd als een van de meest begeerde vrijgezellen van Groot-Brittanië, totdat hij zich in 2023 verloofde met Olivia Henson. Zijn geschatte nettowaarde van 12,8 miljard maakte hem de rijkste persoon in Groot-Brittannië onder de 40 jaar.

Maar dit weekend was het dan zover: Hugh behoort niet langer tot de meest begeerde vrijgezellen van Groot-Brittanië. De hertog en hertogin van Westminster gaven elkaar namelijk het ja-woord. Hugh droeg een rokkostuum met een gestreepte pantalon, een witte bloem op zijn linkerborst gespeld en een roze stropdas.

Hugh Grosvenor
Beeld: NL Beeld

De bruid

Samen met haar vader, Rupert Henson, arriveerde de bruid. Olivia droeg een prachtige ivoorkleurige trouwjurk van de Britse bruidsontwerper Emma Victoria Payne. Het borduurwerk op de jurk was met de hand aangebracht, en bevatte initialen van het stel en hun trouwdatum.

Olivia Henson
Bron: NL Beeld

Bij een royal wedding kan natuurlijk een tiara niet ontbreken. Olivia droeg de Faberge Myrtle Leaf Tiara, die gemaakt is voor de Grosvenor bruiden en al sinds de creatie in 1906 bij de Grosvenors is. Ook haar bruidsboeket had een link met haar schoonfamilie. De bloemen zijn namelijk afkomstig uit de tuin van Eaton Hall, het familiekasteel.

Hugh Grosvenor en Olivia Henson
Beeld: NL Beeld

Demonstratie

Helaas liep de bruiloft niet geheel volgens plan. Demonstranten zorgden vrijdag namelijk voor enige ophef. Toen het bruidspaar na de ceremonie naar buiten kwam, verscheen er oranje rook uit het publiek, en bleek dat twee actievoerders van de actiegroep Just Stop Oil brandblussers gebruikten om poederverf in de lucht te spuiten.

“Bruiloften zijn een tijd waarin we samenkomen om feest te vieren en ons te verbinden aan de toekomst. Maar voor ontelbare miljoenen mensen over de hele wereld is er geen toekomst tenzij we samenkomen om het gebruik van olie en gas te stoppen”, liet Just Stop Oil in een verklaring weten.

Gelukkig was het ondanks de demonstratie, alsnog een droomhuwelijk!

Bron: People, Vorsten | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws