Royaltyfotograaf over huwelijk Harry en Meghan: ‘Slechtste koninklijke bruiloft ooit’

'Ik haatte de dag'

Ruim zes jaar geleden gaven Harry en Meghan elkaar het jawoord in Windsor Castle. Het is een dag die zij misschien wel als de mooiste uit hun leven beschouwen, maar daar kan niet iedereen over meepraten. Royaltyfotograaf Arthur Edwards legde de bruiloft van de Sussexes vast en spreekt tegen The Sun over de ‘slechtste koninklijke bruiloft ooit’.

Slechte foto’s

Arthur Edwards werkt al sinds 1977 als royaltyfotograaf en heeft dus de nodige plaatjes geschoten op koninklijke feesten en partijen. De royal wedding van Harry en Meghan is een dag in zijn carrière die hem altijd is bijgebleven – maar niet bepaald in positieve zin. “Harry was vastbesloten om de kranten er zoveel mogelijk op afstand te houden”, stelt hij in een interview met The Sun. Het was volgens de fotograaf daarom moeilijk om een fatsoenlijke foto van het koppel te maken. “Ik wilde foto’s van ze maken terwijl ze in hun rijtuig de menigte begroetten, maar ze keken gewoon de andere kant op.”

Slechtste royal wedding ooit

Arthur steekt niet onder stoelen of banken dat hij geen goed gevoel aan de bruiloft heeft overgehouden. “Ik haatte de dag”, gaat hij verder. “Ik kan je nu vertellen: het was de slechtste koninklijke bruiloft die ik ooit heb gedaan.” De fotograaf kreeg het gevoel ‘niet welkom’ te zijn. Zijn collega’s van de Britse pers voelden volgens hem hetzelfde. “In veel opzichten werden ze slecht behandeld.”

Slechte band

Op 19 mei waren Harry en Meghan precies zes jaar getrouwd. En hoewel die mijlpaal onder de Sussexes natuurlijk uitgebreid gevierd werd, bleek de Royal Family iets minder enthousiast. Het jubileum werd op social media straal genegeerd. Een aantal weken eerder werd ook de verjaardag van prins Archie al volledig in de wind geslagen. De hoop dat Charles‘ kankerdiagnose de bekoelde band tussen hem en Harry iets zou ontdooien, lijken we dus wel te kunnen opgeven.

Bron: RTL Boulevard, The Sun | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws