Eindelijk: William deelt nieuwe update over gezondheid Kate

De prins heeft kort benoemd dat het een stukje beter gaat met Catherine.

Prinses Kate is natuurlijk al een hele tijd uit beeld en inmiddels is ook bekend dat ze niet aanwezig zal zijn bij de repetitie van Trooping The Colour. Gelukkig is daar William, die ons eindelijk wat meer vertelt over hoe het gaat met Catherine.

Rust

Al eerder gaf Kensington Palace aan dat ze geen berichten over Kate zullen delen zo lang er geen nieuws is. Wel is ze in de tussentijd gespot in de supermarkt, en is ze af en toe gespot met William in Windsor. De theorieën dat de prinses ‘verdwenen’ zou zijn is dus een regelrecht broodje aap verhaal. Kate heeft gewoonweg de nodige rust nodig, iets wat wij maar al te goed kunnen begrijpen.

Update

En hoewel we er allemaal vanuit gingen dat er geen nieuws over Kate naar buiten zou komen, heeft prins William afgelopen woensdag tijdens de herdenking van D-Day een kleine update gegeven over de gezondheid van zijn vrouw. Zo vroeg een van de veteranen aan de prins hoe het met Kate gaat.

William vertelde de veteraan dat het ‘iets beter gaat’ met Kate, en dat ze er ‘graag bij had willen zijn’. Ook vertelde hij dat de grootmoeder van Kate diende in Bletchley tijdens de Tweede Wereldoorlog als codebreker. “Dus ze zou veel gemeen hebben gehad met enkele van de andere dames hier die in Bletchley hebben gediend”, voegde hij eraan toe.

Emotioneel

Naast Willliam waren ook koning Charles en koningin Camilla aanwezig tijdens de herdenking. Het koningspaar leek overmand door emoties toen Charles een hulde bracht aan de ‘moed, veerkracht en solidariteit’ van de D-Day-veteranen.

Er is op foto’s zelfs een traantje te zien bij de koning. “De verhalen van moed, veerkracht en solidariteit die we vandaag, en in de loop van ons leven hebben gehoord, kunnen niet anders dan ons ontroeren, ons inspireren en ons eraan herinneren dat we dat te danken hebben aan die grote oorlogsgeneratie.”

Bron: Nouveau, Libelle, Independent | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws