Hoopvolle update prinses Kate: ‘Ze gaat regelmatig op pad’

Betekent dit goed nieuws?

Inmiddels is het al bijna een half jaar geleden dat prinses Kate voor het laatst in de openbaarheid is gespot. Eind maart deelde de Princess of Wales het heftige nieuws over haar kankerdiagnose, en sindsdien wordt zij achter gesloten deuren behandeld voor deze verschrikkelijke ziekte. Toch lijkt het steeds beter te gaan met de prinses!

Out and about

Verschillende bronnen melden vandaag dat de prinses de afgelopen periode steeds vaker buitenshuis gespot wordt in de buurt van het vorstelijke optrekje van de Waleses.

The Daily Mail schrijft bijvoorbeeld: “De prinses is de afgelopen weken vaker out and about gezien met haar familie, wat voor velen een goed teken zal lijken”, aldus de tabloidkrant.

Rust

Toch hoeven we nog niet op een officiële verschijning van Kate te wachten. Zo benadrukte Kensington Palace dat de prinses haar ’tijd en ruimte’ nodig had om te herstellen, en dat we niet moeten verwachten dat de prinses zich binnenkort weer vol op haar royal duties stort.

Een ‘senior staflid’ van het Britse hof zou er geen doekjes om gewonden hebben, schrijft Metro. “We zijn er heel duidelijk over geweest dat ze nu de ruimte en de privacy nodig heeft om te herstellen. Ze zal weer aan het werk gaan wanneer ze groen licht krijgt van haar doktoren.”

En als dat nog niet duidelijk genoeg was: ook vorige week kregen we nog een soortgelijke update vanuit het perskantoor van de Waleses. Toen werd er namelijk door een speciale Taskforce van Kates Royal Foundation Centre for Early Childhood een uitgebreid rapport uitgebracht, waar de prinses zich naar verluidt ‘enthousiast‘ over had getoond.

Een woordvoerder van het kroonprinselijk paar deelde vervolgens: “De Princess of Wales was de drijvende kracht achter de Taskforce, maar dit moet niet gezien of benoemd worden alsof Hare Koninklijke Hoogheid weer haar taken weer oppakt”, aldus de woordvoerder.

Beterschapswensen

Hoewel we een officiële terugkeer in de spotlights voorlopig dus niét hoeven te verwachten, blijft Kate stapels met beterschapswensen ontvangen. The Mirror schrijft namelijk dat de Royal Post Office met post voor de prinses overstelpt wordt.

Hoewel het natuurlijk altijd een drukke bedoening is bij het koninklijke postpunt voor de hoogheden, zouden de hoeveelheden niet eerder zó gigantisch geweest zijn. Naast kaartjes worden er ook hele brieven en cadeaupakketten verstuurd – allemaal om Catherine een hart onder de riem te steken. Hopelijk voelt de prinses zich gesterkt door al deze steunbetuigingen, en gaat het elke dag een beetje beter!

Bron: Metro, The Daily Mail, The Mirror | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws