Beau Mondes Annelies tipt: 7 must sees in Tokio

Onze redacteur neemt je mee!

Ikigai, het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven, is iets wat wij in het Westen nog niet zo goed kennen. Uitleggen van dit begrip is lastig, maar als je in Japan bent aangekomen, begrijp je het meteen. Ikigai is een Japans concept dat staat voor datgeen waar je van houdt, waar je goed in bent, wat de wereld nodig heeft én waar je je geld mee kunt verdienen. En juist die vibe voel je in Tokio overal. De stad bruist en is heel ingetogen tegelijk. Net zo paradoxaal als de mensen die er wonen. Open en gesloten tegelijk. Men zegt ook wel dat je nergens zo’n gastvrijheid, vriendelijkheid en beschaafdheid zult ervaren als in Japan. En er is zoveel te doen!

Beau Mondes Annelies was vijf dagen in Tokio en tipt zeven dingen die niet in je reisschema mogen ontbreken. Van shoppen en zingen in Ginza en een bezoek aan de Vismarkt van Tsukiji, tot de bekende Shibuya Crossing of Tokyo tower. Maar ook: de stad uit naar Hakone, 5K rennen of wandelen langs het paleis van de keizer, of een reisje naar Mount Fuji.

Geen zin om het zelf te regelen? Via Booking.com kun je deze activiteiten ook direct naast je verblijf bijboeken. Zo regel je dus niet alleen je accommodatie, maar ook attracties, vluchten, en ga zo maar door. Handig, zo’n one stop shop!

1. Shoppen en zingen in Ginza

Dit mag tijdens je trip zeker niet op het schema ontbreken. Zeker op zondag wanneer het autovrij en dus pedestrian heaven is, kan je hier je geld wel opmaken. Alle grote huizen zijn hier gevestigd en op elke hoek van de straat vind je de mooiste winkels. Vergeet ook de grote warenhuizen niet. Onderin zit vaak een uitgebreide traiteur service met een breed assortiment. Alleen het kijken is al een ervaring, laat staan het proeven! Het water zal je in de mond lopen, kunnen wij verklappen.

Uitgewandeld en gegeten? Ga dan naar de karaokebar om de dag af te sluiten. Met een drankje in de ene hand en de microfoon in de andere zul je ervaren waarom dit een favoriet ontspanningsmoment is voor de inwoners van Tokio. Karaoke beleef je tijdens de evenementen van de Internationale feestbar als nooit tevoren!

2. De vismarkt van Tsukiji

Wil je vis proeven die verser dan vers is? Bezoek dan de Tsukiji vismarkt. Onze tip? Zet de wekker vroeg, want dan is het nog heerlijk rustig voordat alle toeristen komen. Op de markt zie je zoveel specialiteiten. Neem vooral ook contant geld mee om direct af te rekenen bij de visboer, waar je voor een schijntje de lekkerste sushi en sashimi kunt proberen.

Vismarkt van Tsukiji

3. Shibuya Crossing

2500 mensen die – nee, niet per dag of per uur, maar per keer dat het stoplicht op groen gaat – oversteken zonder tegen elkaar aan te botsen? Dat moet je zien. Neem de metro om ook zelf naar dit drukste kruispunt ter wereld te gaan. Nadien wil je vast even afkoelen met een lekker ijsje in het achterliggende shopping district, maar dit kruispunt meemaken, mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Tokio. De metro is overigens heel handig, schoon, punctueel en snel in Tokio. Een dagpas aankopen is daarom zeker een aanrader.

4. Tokyo tower

Tokyo Tower, ofwel de Tokiotoren, markeert de skyline van de stad. De toren werd na de Tweede Wereldoorlog gebouwd van de overgebleven metalen van de tanks die door de Amerikanen werden achtergelaten. Zo zie je hoe mooi vrede kan zijn. Oké, eerlijk – het is best hoog als je met het kleine liftje naar boven gaat. Vooraf een ticket boeken is overigens echt nodig gezien de populariteit van deze hotspot, maar dan is het uitzicht ook echt adembenemend.

5. De stad uit naar Hakone

Hakone is de plek waar je het authentieke Japan nog steeds kunt ervaren, en dat op slechts een paar uurtjes reizen met de trein! Deze heerlijke escape uit de drukke stad is een echte aanrader, want hier kun je met een uitstapje van een dag of twee even ontspannen in een relaxed, helend bad van één van de vele onsen. Dit is een traditionele badgelegenheid met water uit de Japanse geisers. Deze onsen zijn razend populair bij zowel de lokale bevolking als bij toeristen, en wanneer je de onsen van Hakone helemaal opgekikkerd verlaat, via groene heuvels vol bossen en bloemen, begrijp je meteen waarom. Zo dicht bij de natuur was je nog nooit.

Hakone

6. Ren (of wandel) 5K langs het paleis van de keizer

Oké, echte glamourpoezen zoals de Beau Monde-lezeressen zweten misschien niet. Maar het Keizerlijk Paleis is een must visit tijdens je bezoek aan Tokio. En geen zorgen, de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad kan je ook gewoon lopend bekijken. Bekijken ja, want alleen de bijzonder mooi aangelegde tuinen zijn het gehele jaar voor het publiek opengesteld. Het paleis zelf is helaas niet toegankelijk. Maar om het paleis heen ligt een wandelroute van 5 kilometer die zeker de moeite waard is.

Keizerlijk paleis bord Tokio

7. Mount Fuji

Vanuit de Tokiotoren zie je de berg Fuji megagoed. En deze berg is uiteraard heel beroemd in Japan en ver daarbuiten. Alleen de aanblik live is al zo mooi, ook van een afstandje. Omdat je ‘m regelmatig op afbeeldingen tegenkomt, is het net of je de berg al een beetje kent. Een dagtrip naar Mount Fuji is dan ook een mooie manier om weer even de natuur in te gaan.

Uitzicht met Mount Fuji

Volop genieten

Kortom: Tokio is bizar gaaf – er is megaveel te zien. Ginza is het oude stadsgedeelte (en direct ook het duurste), maar wel echt heel bijzonder om tijdens je verblijf te zitten qua overnachting. En het eten? Dat is in één woord geweldig.

Overal vind je uiteraard veel goede sushi-restaurants en zelfs de fastfood sushi is grandioos! En verder? In Japan heb je nog nooit zo intens de verbondenheid met de natuur gevoeld, zelfs in een drukke stad. Een absolute must-visit!

Headerbeeld: Adobe Stock | Overig beeld: Annelies Pijper

Laatste nieuws