Wie is Olivia Henson, de nieuwe hertogin van Westminster?

Dit is wat we tot nu toe weten.

Dit weekend stapte de hertog van Westminster, Hugh Grosvenor, in het huwelijksbootje met Olivia Henson. Vanaf nu mag Olivia zichzelf dan ook de hertogin van Westminster noemen. Maar wie is deze mysterieuze hertogin van Westminster nou eigenlijk? Wij vertellen je alles wat we over haar weten.

De hertog van Westminster

Hugh en Olivia ontmoette elkaar in 2021 via gemeenschappelijke vrienden. Twee jaar na hun ontmoeting liet het koppel weten verloofd te zijn. Met een casual foto op het terrein van zijn familiehuis, brachten de twee het nieuws naar buiten.

Voor de ontmoeting was Hugh een van de meest begeerde vrijgezellen van Groot-Brittanië. Zijn geschatte nettowaarde van 12,8 miljard maakte hem de rijkste persoon in Groot-Brittanië onder de 40 jaar. In 2016 overleed Hughs vader, waardoor hij de titel Duke of Westminster erfde.

Olivia Henson

Ondanks dat Olivia nu getrouwd is met de hertog van Westminster én zichzelf de hertogin van Westminster mag noemen, is er maar weinig bekend over haar.

Momenteel is ze werkzaam als senior accountmanager bij Belazu, een bedrijf dat handelt in luxe voedselingrediënten. Gelukkig hoeft Olivia haar werk niet op te geven om koninklijke taken op zich te nemen. Het lijkt er dus op dat Olivia nog wel even accountmanager blijft.

Voordat Olivia accountmanager werd, studeerde ze aan het prestigieuze Trinity College in Dublin, Ierland. Daarvoor zat Olivia op Marlborough College, een privéschool voor leerlingen van 13 tot 18 jaar. Deze school is niet onbekend in de Koninklijke familie, ook prinses Eugenie en prinses Kate zaten namelijk beiden op deze privéschool. Dit is niet Olivia’s enige overeenkomst met prinses Kate. Net als Kate is Olivia namelijk als ‘gewoon’ burgermeisje deel geworden van een adellijke familie middels haar huwelijk.

Bruiloft

Dit weekend was het dan ook zover: Olivia trouwde met de hertog van Westminster. Ze zag er prachtig uit in een ivoorkleurige trouwjurk van de Britse bruidsontwerper Emma Victoria Payne. Op de jurk was borduurwerk met de hand aangebracht, dat de initialen van het koppel en hun trouwdatum bevatte. Olivia droeg de Faberge Myrtle Leaf Tiara, die gemaakt is voor de Grosvenor bruiden en al sinds de creatie in 1906 bij de Grosvenors is. Ook haar bruidsboeket had een link met haar schoonfamilie. De bloemen waren namelijk afkomstig uit de tuin van Eaton Hall, het familiekasteel.

Nu Olivia getrouwd is met de hertog van Westminster, verwachten we dat we steeds meer over haar zullen leren!

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws