Waarom de dochter van Beatrice wél een titel heeft maar de zonen van Eugenie niet

Hoe zit dat?

Prinses Eugenie is moeder van twee zonen, de driejarige August en Ernest, die geen van beiden titels hebben. Toch heeft hun kleine nichtje Sienna, de dochter van prinses Beatrice, dat wél. Waarom eigenlijk?

Koninklijk kroost

Prinses Eugenies jongste zoon Ernest werd deze week precies een jaar geleden geboren en daarmee werd de kleine August in één klap een grote broer. Eugenie kreeg de twee knappe, koninklijke knullen samen met echtgenoot Jack Brooksbank. Daarmee zijn zowel zij, als haar oudere zus prinses Beatrice, nu druk bezette moeders. Beatrice verwelkomde namelijk samen met Edoardo Mapelli Mozzi in september 2021 al een prachtige dochter, Sienna.

De geboortes van de kleintjes in de afgelopen tweeënhalf jaar hebben de lijn van troonopvolging opgeschud, met Beatrice op de negende plaats, gevolgd door Sienna, Eugenie, August en vervolgens Ernest. Maar ze hebben allemaal een titel, behalve August en Ernest. Hoe dat kan? Nou, de kleine Sienna heeft dan wel een titel, maar dat heeft niets te maken met haar Britse koninklijke connecties.

Gravin

De kleine meid heeft haar titel te danken aan haar vader, de echtgenoot van Beatrice, Edoardo. Hij is een Italiaanse graaf, wat betekent dat zijn kinderen ook een graaf- of gravintitel erven. In gesprek met de Daily Mail legde de vader van Edoardo, graaf Alessandro Mapelli Mozzi, uit: “Edoardo is de enige mannelijke afstammeling die de familie meeneemt naar de volgende generatie. Hij is een graaf, zijn vrouw zal automatisch een gravin zijn en elk van hun kinderen zal dat ook zijn.” Aha!

Geen prinsjes en prinsesje

Noch Beatrice, noch Eugenies kinderen hebben recht op Britse koninklijke titels, aangezien zij geen kleinkinderen van de vorst zijn – koning Charles is namelijk hun oudoom. Alleen kinderen van de soeverein, kinderen van de zonen van de soeverein en de oudste nog levende zoon van de Prins van Wales komen in aanmerking voor het verkrijgen van de status van Koninklijke Hoogheid en de titels van prins en prinses. Dat verklaart!

Bron: Mirror | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws