Glamour met een knipoog

Va-va-voom-volumineus 'fluffy hair' is dé haartrend van de zomer!

Stijlvol én simpel!

Young woman blow drying hair in bathroom

Van old money bob tot palm beach blonde – er zijn alweer heel wat haartrends voorbijgekomen dit jaar. Zoals zo vaak geldt dat trends ook uitgebreid inspiratie lenen van iconen van vroeger, en de nieuwe 'fluffy hair'-trend is daar absoluut geen uitzondering op. Denk Farrah Fawcett, denk Diana Ross, denk groot, groter, grootst!

Fluffy hair

Een volumineuze coupe is eigenlijk nooit écht uit de mode. Maar anno 2024 grijpen we en masse terug op de diva's en discoheldinnen van de vorige eeuw. Zo schrijft Glamour UK dat de hashtag #fluffyhair inmiddels meer dan 1,2 miljard (!) views heeft op TikTok.

Dom Seeley, haarstylist van de sterren, ziet ook dat een coupe vol volume weer aan populariteit wint. "Het is geïnspireerd op de jaren '70 en '80, Denk aan Farrah Fawcett maar moderner, of aan de discodiva's van de sixties." Als voorbeelden van nu noemt hij onder andere Matilda Djerf en Solange Knowles.

Haarstyliste Dionne Smith legt uit dat zo'n fluffy coupe vooral 'lang, donzig en volumineus' moet zijn. "Het moet een ongedwongen, vederlichte textuur hebben, die voor een gewichtloze en luchtige look zorgt."

Gouden tip

Het allerbeste aan deze haartrend is dat je er ongeveer alle kanten mee op kunt. "Het is een stuk makkelijker om te doen dan je misschien denkt, want het zit 'm erin hoe je je haar uitborstelt", aldus Dom. "Je kunt een fluffy kapsel met bijna alle haarlengten bereiken, zo lang je maar genoeg laagjes hebt om dat volume mee te bereiken. Als je alles op één lengte hebt, dan wordt het moeilijker om die fluffy textuur te bereiken", legt hij uit.

Heb je steile of licht golvende lokken? Dan is deze look het makkelijkst te bereiken. Met een simpele textuurspray en een haarborstel kom je al een heel eind! "Begin met licht vochtig haar, en gebruik een föhn met een ronde borstel. Verdeel je haar in vakken en ga lok na lok door je haar heen", stelt Dionne. De sleutel zit 'm in het juist gebruiken van de ronde borstel. Haal deze met een draaiende beweging naar beneden en naar buiten door je lokken heen, en let er vooral bij de plukken rond je gezicht op dat je deze onderin goed met een flick naar buiten borstelt.

Kortom: met een beetje oefening waan jij je binnenkort óók een moderne disco diva. We love!

Bron: Glamour Magazine UK | Beeld: Adobe Stock

Beauty
  • Beeld: NL Beeld