Aha: dit is de vriendin van voetballer Wout Weghorst

'Ik kan je de appjes laten zien', deelde hij achteraf.

Of je nu helemaal opgaat in de wedstrijd, puur geniet van alle Oranje feestsferen, of puur geniet van zwetend mannelijk schoon op het veld – bijna tout Nederland zat afgelopen zondag klaar om de eerste EK-match tegen Polen te kijken. Zo zagen we hoe Wout Weghorst het winnende doelpunt scoorde. Na afloop verklaarde hij nog dat hij dit precies zo aan z’n vriendin geappt had. Maar wie is die mysterieuze dame? Wij stellen je voor!

Winnend doelpunt

Dat Nederland er in de eerste match van de UEFA Euro 2024 met de winst vandoor ging, was te danken aan Cody Gakpo, die in de 29e minuut de gelijkmaker wist te scoren na een eerder doelpunt van de Poolse voetballer Adam Buksa, en Wout Weghorst. Hij zorgde er in minuut 83 voor dat de stand op 2-1 kwam te staan.

Met zijn magnifieke doelpunt werd Wout Weghorst al snel na de wedstrijd omgedoopt tot de ‘Redder des Vaderlands’, ‘Held van Oranje’, en ‘goudhaantje’. Hoewel hij niet in de basis stond, mocht hij in de 81e minuut toch het veld op, na een wissel met Memphis Depay. Slechts twee minuten later maakte Weghorst de winnende treffer. En dat was hoe het moest gebeuren, zo verklaarde hij achteraf.

“Ik wist het. Ik kan je de appjes laten zien. Ik zei vanochtend tegen mijn vriendin: gelijke stand, 0-0 of 1-1, twintig minuten voor tijd…Het was iets later, maar je voelt het, je visualiseert het.” Zo zie je maar: manifesteren kun je leren, óók als topsporter. Maar wie is dan die vriendin?

Grote liefde

Hoewel via de juice-kanalen regelmatig nieuwtjes voorbijkomen over de drukke liefdeslevens van verschillende profvoetballers, is Wout Weghorst al heel lang gelukkig met z’n grote liefde.

Hij is namelijk al dertien jaar samen met Nikki van Esch, aan wie hij zijn hart verloor toen hij nog op de middelbare school zat. In gesprek met Helden Magazine verklapte Weghorst al eens dat zij in het laatste schooljaar hun eerste kus deelden. Cute!

Door de jaren heen heeft het paar drie prachtige kinderen gekregen: Juul (2018), Lucy Marie Jo (2020), en Daantje Suze Mary (2022). Op z’n Instagram-pagina deelt de topsporter natuurlijk volop kiekjes van z’n wedstrijden en trainingen, maar nu en dan maakt de trotse vader ook ruimte om z’n prachtige gezin in het zonnetje te zetten. Zo kondigde hij de komst van z’n jongste dochtertje aan met deze lieve foto:

View this post on Instagram

A post shared by Wout Weghorst (@wout.weghorst)

In het najaar van 2021 deelde hij een soortgelijk zoet kiekje met z’n vriendin:

Grote fans

Bovendien zijn z’n meiden z’n allergrootste fans. Zo deelde hij in oktober vorig jaar dit lieve kiekje, met het bijschrift “Bedankt fans, jullie waren weer geweldig! #Girlpower”.

Op het kiekje is te zien hoe Nikki samen met hun dochters richting de PreZero Arena loopt, het thuishonk van TSG 1899 Hoffenheim, de Duitse club waar Wout doorgaans speelt.

Wij durven wel te gokken dat het groot feest was in huize Weghorst na afloop van het winnende doelpunt. Met zulke liefdevolle supporters kan het haast niet anders!

Bron: FC Update, NOS, RTL, Instagram @Wout.Weghorst | Beeld: NL Beeld