Bettina Holwerda over zelfliefde: ‘Je wordt nu eenmaal ouder!’

'Eventuele minpunten zien anderen vaak niet eens', stelt ze nuchter.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op:Grazia

Wie Bettina Holwerda volgt op sociale media, weet dat zij met haar nuchtere kijk op ’t leven, gezonde dosis humor en een gezin waarin bijna altijd wel iets gebeurt, vaak hilarische teksten deelt. In haar nieuwe boek Laat maar. kunnen we genieten van nog meer bijzondere verhalen van haar hand. In gesprek met Grazia vertelt de actrice over haar hectische bestaan, haar boek, en haar zelfbeeld.

Boek

“Op sociale media kreeg ik veel positieve reacties op mijn lange captions, en vaak de vraag: wanneer komt je boek? Toen bleek dat Kosmos Uitgevers ook enthousiast was, ben ik gestart met schrijven”, zegt Bettina over het ontstaan van haar boek. “De inspiratie kwam alleen vaak juist als ik net met een kind op schoot zat, het avondeten moest maken of tijdens een drukke werkdag. En net als bij het schrijven van mijn theatershow legde ik ook nu de lat ontzettend hoog. Maar na een leerzaam, intensief en leuk schrijfproces is het uiteindelijk gelukt.”

Lichaam omarmen

In haar boek beschrijft Bettina ook dat ze de afgelopen jaren heeft geleerd om haar lichaam te omarmen. Hoe is dit gelukt? “Ik krijg weleens fototerugblikken, dan zie ik dat ik een jaar of vijf geleden nog filters gebruik. Dat doe ik niet meer, omdat ik wil uitdragen blij te zijn met jezelf”, stelt de actrice.

“Je wordt nu eenmaal ouder, en eventuele minpunten zien anderen vaak niet eens. Ik heb drie kinderen, ben vijfenveertig, heb ook vetrollen en een platter wordende kont”, zegt ze nuchter. “Tegelijkertijd vind ik het ondankbaar om niet blij te zijn met mezelf en mijn gezonde lichaam.”

Glitterende roze chaos

In haar boek beschrijft Bettina een hoop ‘hysterische roze glittermomenten’, zo komen ook vakanties aan bod. “Eén typische Jim & Bettina-vakantie heb ik zelfs uit het boek gehaald, omdat ik dacht: zoveel chaos, dat gelooft niemand”, vertelt ze.

“Maar het is echt gebeurd. Jim was voor werk in Miami, waardoor ik een maand alleen was met de kinderen. Vlak na zijn thuiskomst reisden we naar Oostenrijk, waar Jim in de tweede vakantieweek buikgriep kreeg. Vervolgens moest ik daar in mijn eentje een week lang een baby, onze vierjarige dochter én zesjarige zoon vermaken. Onmogelijk, aangezien ze allemaal andere ritmes en wensen hadden”, legt ze uit. “Ondertussen vloog de kots me van alle kanten om de oren, tot in het vliegtuig aan toe. Wij zijn eigenlijk gewoon één ontplofte, glitterende roze chaos bij wie vakantie vooral staat voor samen zijn, niet voor uitrusten.”

Bron: Grazia | Tekst: Kim Buitenhuis | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws