Richard Krajicek en Daphne Deckers proosten met het koningspaar

Daphne zette haar man voor de bijzondere gelegenheid nog eens extra in 't zonnetje!

Gisteren was het feest op Paleis Noordeinde, althans: voor Richard Krajicek en zijn vrouw Daphne Deckers. Op Instagram deelt de schrijfster, actrice, en presentatrice hoe haar lief een bijzondere onderscheiding ontving van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Eremedaille

“Wat een prachtige middag hebben we gehad op Paleis Noordeinde”, begint Daphne Deckers haar bericht op Instagram. Hierbij deelt ze een reeks foto’s van de bijzondere mijlpaal in de carrière van haar man:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daphne Deckers (@daphne_deckers)


In het werkpaleis van onze koning werd de ex-toptennisser verrast door koning Willem-Alexander en zijn echtgenote, met de Eremedaille voor Voortvarendheid en Vernuft. Deze medaille wordt toegekend aan mensen die zich op uitzonderlijke wijze hebben onderscheiden door zich in te zetten voor de maatschappij. Koningin Wilhelmina stelde de onderscheiding ooit in en Krajicek ontving ‘m voor zijn decennialange maatschappelijke inzet via de Krajicek Foundation.

Glas heffen

Op de foto’s van de uitreiking van de Eremedaille zien we hoe Richard Krajicek samen met zijn grote liefde Daphne te paleize werd ontvangen. In de balkonkamer van Paleis Noordeinde proostten ze samen met het koningspaar op Richard’s bijzondere onderscheiding.

proosten
Beeld: NL Beeld

Bijzonder én gezellig

Daphne vervolgt op Instagram: “Wat bijzonder én gezellig dat we hier als gezin bij mochten zijn, samen met een aantal goede vrienden en dierbare collega’s van de @krajicekfoundation en het @abnamrowtt.”

Onder haar bericht regent het felicitaties van zowel bekend als onbekend Nederland. Zo reageert prins Floris: “Geweldige erkenning voor Richard 🔥🔥❤️”. Ook laten verschillende volgers weten de onderscheiding meer dan terecht te vinden.

Krajicek Foundation

Richard Krajicek ontving deze belangrijke onderscheiding natuurlijk niet zonder reden. Met de Krajicek Foundation zet de Wimbledon-winnaar zich in voor de ontwikkeling van een gezonde levensstijl voor jongeren. Zo legt hij uit naam van zijn liefdadigheidsfonds bemande speeltuinen aan in aandachtswijken, organiseert hij sporttoernooien, reikt hij beurzen uit en organiseert hij de Koningsspelen waar jaarlijks zo’n 1,2 miljoen kinderen aan deelnemen.

Bron: Instagram @daphnedeckers, Koninklijk Huis | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws