Dit eet Real Housewife Kimmylien in een week

De reality-ster hield een week bij wat ze at.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op:Grazia

Kimmylien, van The Real Housewives of Amsterdam, ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Prachtige lokken, altijd fashionable gekleed én een goed figuur. Maar naast gezond eten en sporten, is er ook ruimte voor een snack of een borrel hier en daar. Voor Grazia hield de succesvolle zakenvrouw bij wat ze eet in een week.

Maandag

“Ik start altijd met koffie en supplementen. De rest van de dag drink ik water. Dankzij mijn vriendin Tamara (Elbaz, red.) ben ik gestart met intermittent fasting en eet ik pas om twaalf uur, geen minuut eerder. Ook in het weekend. Ik ben qua gewicht altijd stabiel, maar hoop iets af te vallen. Nadat ik mijn kinderen naar school heb gebracht, drink ik in alle rust mijn koffie. Dan een half uurtje op de loopband in de sportschool. Eenmaal thuis spreek ik met mijn team aan mijn keukentafel de week door. In de tijd van mijn nagelstudio’s werkten er zeventig meiden voor me. Nu twee: mijn rechterhand Gyloniah en mijn manager Melissa. Ze zijn als familie: ik kan niet zonder als zakenvrouw met vijf kids. Als ik kook, kan ik beter en creatiever nadenken, dus maak ik tijdens de meeting onze lunch: nasi met dungesneden Vietnamees gekruid rundvlees met knoflookpoeder, ketjap, oestersaus, sesamolie en sesamzaad. Geserveerd met grof gesneden gebakken ui met limoensap, knoflook en koriander. Op een bedje van bladsla met dungesneden tomaat en komkommer. ’s Middags heb ik een sportafspraak met Real Housewives Cherry-Ann, Maria en Tamara. Bijkomen met thee, en daarna steak, salade en frietjes bij restaurant Morgan & Mees.”

Dinsdag

“Zodra de kids naar school zijn, ga ik naar mijn personal trainer. Sporten vind ik echt niet leuk, maar ik slaap er beter door en het is goed voor me. Weer thuis maak ik een salade en soep met garnalen, inktvis, visballetjes en sneeuwpaddenstoelen. Geen noodles, want ik eet liever niet te veel koolhydraten. Even het huis opruimen, nieuwe plantjes in de tuin zetten en dan de kids ophalen. Vanavond komt een vriendin eten. Op het menu: rijsttafel met witte rijst, garnalen in vissaus, kip met Koreaanse bulgogi-saus, kippendij uit de oven, roerbakei met tomaten en lente-uitjes. We proosten met een gin-tonic en sluiten af met thee.”

Woensdag

“Mijn man regelt alles met de kids, zodat ik me rustig kan voorbereiden op een lange werkdag. Tijdens de overdracht met mijn team maak ik mijn guilty pleasure: pittige Koreaanse noedels met kip, gebakken ei en uitjes. Dan de deur uit naar een DAG ÉÉN-event bij Ron Gastrobar met lopend buffet. Genieten van oesters, gazpacho, Hollandse garnalen, plus een alcohol- en suikervrije Aperol-spritz. Daarna nog met Tamara naar een Surinaams event, waar ik veel fruit, twee saté en bami eet. Alles mét sambal, daar ben ik dol op. Ik maak zelf altijd een portie en neem zelfs een potje mee als ik uiteten ga. Het recept komt ook in mijn nieuwe kookboek vol gerechten met een Kimmy-twist, geïnspireerd door mijn Vietnamese roots. Niets leukers dan dat anderen van mijn gerechten genieten.”

Donderdag

“Na een Vietnamese ijskoffie laat ik me afbeulen in de sportschool. Daarna maak ik een waterkerssalade met gegrilde aubergine, vissaus en lente-uitjes. Ik drink selderijsap, gemaakt door mijn moeder. Ze was een tijdlang gek op wortelsap totdat haar huid zelfs oranje werd! ’s Middags kan ik lekker doorwerken aan mijn kookboek. Mijn man kookt vanavond: roti met kip, kousenband en pannenkoekjes. Mét een glaasje witte wijn erbij.”

Vrijdag

“Na de dagelijkse kids-schoolroutine is het tijd voor mijn teammeeting. Deze keer maak ik groentesoep met onze Hot Pot bouillon uit mijn restaurant Miss Hot Pot. Ik voeg groenten, beef balletjes, voor mijn team ei-noedels en voor mezelf spitskool toe. Na een lange werkdag maak ik witte asperges op Aziatische wijze, geroerbakt met oestersaus, sugar snaps, ui en fruitig limoengras van mijn moeder, meegenomen uit Vietnam. Met een zachtgekookt eitje en op de huid gegrilde zalm met teriyaki. Voor ons een Aperol-spritz erbij.”

Zaterdag

“Wakker worden met een ijskoffie. Het is supermooi weer dus we maken er een chilldagje bij ons eigen zwembad van. Voor het hele gezin maak ik Vietnamese nasi met rijst van gister, doperwtjes, worteltjes, gebakken eitje en kippenboutjes. Ik eet een paar happen en neem zelf een kom kippensoep met spitskool en champignons. Als fris tussendoortje een fruitcocktail van lycheesap, mango, perzik, meloen, lychee en ijsblokjes. ’s Avonds maak ik witte pasta: penne met roomsaus en truffeltapenade. Rucolasalade met cherrytomaatjes, Italiaanse balsamico en een tomatencarpaccio met zelfgemaakte dressing. Mijn man heeft Zuid-Amerikaanse roots en maakt picanha op de barbecue. Aperol-spritz erbij, feest! Als toetje gaan we met de kids naar de kermis. Op het terras bestellen we een chardonnay en een portie bitterballen. De kinderen nemen churros met nutella, ik pik er eentje.”

Zondag

“Nadat ik voor iedereen een uitsmijter met ham heb gemaakt, maak ik voor mezelf pittige Koreaanse bami met een salade. De kids gaan elke zondag naar mijn moeder. Ik ga vanmiddag naar een lunchshow van Maria (Tailor, red.) in de Royal Mandarin. Daar zitten we om half vijf al aan de Chinese rijsttafel. Ik pak een beetje nasi, bami, kung pao chicken, pepper beef, Sint Jacobsschelp en veel groenten. Eerst spa-rood met ijs en citroen, daarna een glaasje chardonnay. Als toetje gaan we naar Fellini’s: ik heb geen zin in zoet, dus kies voor burrata met tonijn.”

Benieuwd hoe gezond Kimmylien eet volgens diëtist en leefstijlcoach Nienke Kreté-Tolhuijs? Je leest ’t in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel!

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws