Glamour met een knipoog

Sir Tim Laurence geeft update over de gezondheid van zijn vrouw prinses Anne

'Het gaat goed met haar – langzaam maar zeker', aldus de liefhebbende echtgenoot.

Begin deze week belandde prinses Anne in het ziekenhuis als gevolg van een incident dat op zondagavond plaatsvond te Gatcombe Park. De royal heeft haar werkzaamheden neergelegd voor minstens één week en nu geeft haar liefhebbende echtgenoot Sir Tim Laurence een update over Annes gezondheid.

Ongeval

Prinses Anne ligt momenteel met lichte verwondingen en een hersenschudding in het ziekenhuis door een ongeval. Hello! Magazine wist te melden dat prinses Anne op haar landgoed aan het wandelen was toen het incident plaatsvond. Hoewel de exacte oorzaak van haar verwondingen niet is bevestigd, heeft haar medisch team wel prijsgegeven dat haar hoofdletsel overeenkomt met de mogelijke impact van het hoofd of de benen van een paard. Na het incident waren de hulpdiensten al gauw ter plaatse en na een medische check werd Anne overgebracht naar het Southmead Hospital in Bristol

Door haar verwondingen zal de prinses een hele reeks koninklijke evenementen missen. Voor de komende week heeft de dochter van wijlen koningin Elizabeth in ieder geval acht afspraken in onder meer Londen, Hampshire en Edinburgh af moeten zeggen.

Update

Dinsdagmiddag bezocht Sir Timothy Laurence zijn vrouw in het Southmead Hospital, om – naar verluidt – samen te lunchen. Toen hij rond twee uur 's middags door de hoofdingang van het ziekenhuis vertrok, zei de liefhebbende echtgenoot: "Het gaat goed met haar – langzaam maar zeker." Op de vraag of hij iets had meegebracht voor de Princess Royal, antwoordde Sir Tim: "Alleen een paar kleine lekkernijen van thuis." Hij had namelijk iets bij zich wat leek op een koeltas.

Annes steun en toeverlaat voegde hier nog aan toe: "We zijn allebei het medische team en het ondersteunend personeel van het ziekenhuis enorm dankbaar voor hun deskundige zorg, en zijn blij dat de hulpdiensten zo snel ter plaatse waren. We zijn diep geraakt door alle vriendelijke berichten die we hebben ontvangen van zoveel mensen dichtbij en ver weg."

Werkzaamheden gecanceld

Door het incident heet de prinses een groot deel van haar werkzaamheden moeten cancelen. Zo was ze niet aanwezig bij het weelderige staatsbanket voor het Japanse keizerspaar en vliegt ze eind deze week niet naar Canada voor haar rondreis. Wel wordt er met de regering van het Noord-Amerikaanse land onderzocht hoe haar geplande activiteiten op zondag en maandag zouden kunnen worden aangepast, zodat de prinses ze toch kan uitvoeren.

Verder schrapte ze de Commonwealth Agricultural Conference in Edinburgh afgelopen dinsdag en de opening van een gerenoveerd clubhuis van Warsash Sailing Club in Hampshire voor vandaag.

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld