Gezellig: kinderen Deens koningspaar ook aanwezig in Groenland

Het viertal ging op speciale missie.

Van mild zomerweer naar de vrieskou: het Deense koningspaar moest de nodige aanpassingen doen voor hun bezoek aan Groenland. Koning Frederik en koningin Mary zijn afgelopen weekend gestart met hun bezoek aan het eiland, dat deel uitmaakt van het Deense koninkrijk, en hebben een volle agenda.

Boottocht

Het koningspaar liet voor dit bijzondere bezoek hun persoonlijke chauffeur thuis en stapte op de boot. Niet zomaar eentje, maar het koninklijke schip Dannebrog. Hiermee zetten ze koers naar het noorden van Groenland, en werden tot onze grote verrassing vergezeld door hun twee jongste kinderen, de tweeling Vincent en Josephine.

Groenland maakt deel uit van het Deense koninkrijk, maar heeft wel een eigen parlement en regering. Dat het eiland Frederik en Mary nader aan het hart ligt, blijkt wel uit de Groenlandse doopnamen die ze aan de jongste tweeling hebben gegeven. Een mooie reden dus om met de kids het eiland eens te bezoeken.

Drukke agenda

De royals hebben hun agenda maar liefst een hele week leeggemaakt om Groenland te bezoeken. Op de eerste dag begonnen ze met een bezoek aan Pituffik Space Base, de luchtmachtbasis van de United States Air Force. Na aankomst vervolgde het gezelschap hun reis naar Qaanaaq, waar ze warm werden onthaald met een hele hoop muziek, gedans én koffie. Op de foto’s op het officiële Instagramaccount van het Deense koningshuis zien we hoe het paar hartelijk wordt ontvangen en handen schudt met de enthousiaste bewoners.

Speciale missie

De tweede dag stond in het teken van een bijzondere missie. Samen met hun kinderen bezochten ze Qeqertarsuaq, waar het Arctic Station gevestigd is. Vanuit deze locatie wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar het gedrag van walvissen en andere dieren in de omliggende zeeën. Tijdens dit bezoek werd een nieuw geluidsstation geïntroduceerd, dat met behulp van een microfoon inzicht zal geven in de aanwezigheid van zeezoogdieren in deze wateren. Op de foto’s die het koningshuis deelt, zien we prachtige ijskappen en ongerepte natuur. Ook poseren de kinderen lieflijk bij de haven en staat koning Frederik aan het roer van een schip. Nu al een veelzijdig bezoek, en ze zijn nog niet eens op de helft!

Bron: Blauw Bloed, Modekoningin Máxima, Instagram @detdanskekongehus | Beeld: Kongehuset

Laatste nieuws