Zoet: trotse koning Felipe beëdigt prinses Leonor

De trotse vader knuffelt er flink op los met zijn oudste dochter.

Aan alle dingen komt een eind, zo ook aan de eerste fase van de militaire opleiding van prinses Leonor. Gisteren rondde de Spaanse troonopvolgster haar opleiding bij de landmacht af, en werd door haar vader koning Felipe benoemd tot vaandrig en ontving het Grootkruis van Militaire Verdienste. En hoewel het een zeer plechtige aangelegenheid was, kon de koning het niet laten zijn oudste dochter een dikke knuffel te geven.

Vader-dochter momentje

De trots straalde van Felipes gezicht toen hij zijn dochter, prinses Leonor, voor het oog van alle aanwezigen mocht beëdigen. Met een grote glimlach sprak hij zijn dochter toe en overhandigde haar het Grootkruis van Militaire Verdienste met wit insigne. Een speciaal moment tussen vader en dochter, daar op het terrein van de militaire basis in Zaragoza. Hij pakte zijn troonopvolgster nog even flink bij de schouders om eens goed duidelijk te maken hoe trots hij is op de haar prestaties. Het is natuurlijk ook niet niks, zo’n militaire opleiding. Vol trots keek hij zijn dochter na toen ze na het officiële moment weg marcheerde. Ja Felipe, kleine meisjes worden groot!

Ongekend trots

Na de beëdiging voegde Leonor zich, net als haar vader, bij haar moeder koningin Letizia en haar zusje prinses Sofia. Ook daar werd even flink geknuffeld; eindelijk konden ze hun geliefde Leonor weer in hun armen sluiten. Voor nu is het viertal weer eventjes compleet en gezamenlijk genoot het gezin van de rest van de ceremonie, waar de nieuwe officieren van de landmacht en de Guardia Civil werden benoemd. Het Spaanse hof deelt prachtige foto’s van het intieme, maar toch publieke moment tussen vader en dochter. En de blikken op die beelden liegen er niet om: wat een trots!

Militaire opleiding

De militaire opleiding van prinses Leonor zal hierna nog twee jaar duren. Ze heeft nu de eerste fase bij de landmacht afgerond, maar heeft nog een flinke tijd voor de boeg. In het najaar begint ze aan haar opleiding bij de marine, en het jaar daarop start ze haar training bij de luchtmacht. Grootse plannen voor de prinses dus!

Bron: RTL Boulevard, Instagram @casareal.es | Beeld: NL Beeld / Abaca Press, Instagram @casareal.es

 

Laatste nieuws