Oh my: seksschandaal op militaire academie prinses Leonor

Er zou een affaire zijn geweest tussen het opleidingshoofd en een voormalig klasgenoot van de kroonprinses.

De Militaire Academie van Zaragoza, waar prinses Leonor aan studeert, ligt momenteel onder vuur. Een Spaanse krant schrijft dat de academie te maken heeft met een groot seksschandaal waarbij een voormalig klasgenoot van Leonor betrokken is.

Vermeende affaire

De Spaanse krant El Confidencial schrijft dat het opleidingshoofd van de Militaire Academie van Zaragoza een affaire zou hebben met een studente van de school. De relatie zou al een tijd bezig zijn geweest, tot deze een aantal weken geleden werd verbroken. Het gaat om een jonge vrouw die eerder bij niemand minder dan prinses Leonor herself in de klas heeft gezeten. De meiden waren echter niet bevriend.

Seksschandaal

Er wordt in Spanje gesproken over een groot seksschandaal, omdat de affaire wordt gezien als een schending van de militaire ethiek en discipline op de academie. Het opleidingshoofd heeft nu tijdelijk verlof. Hem wacht mogelijk een rechtszaak vanwege machtsmisbruik.

Dit nieuws moet een flinke schok zijn voor Leonor, die sinds augustus vorig jaar studeert aan de militaire academie. Vanaf dat moment ruilde de kroonprinses haar haute couture-pakje in voor een militair uniform, en hoewel we daar even aan moesten wennen, kunnen we niet anders dan toegeven dat ze momenteel helemaal on fire is. Het gebrek aan glamour staat ‘r goed, en de serieuze rol draagt ze met verve. Dat Leonor een troonopvolgster pur sang is, hebben wij allang gezien.

Militaire opleiding

Naar verwachting zal Leonor in juli dit jaar klaar zijn met haar opleiding aan de Militaire Academie van Zaragoza. Het avontuur is echter dan nog niet voorbij voor de prinses: er wacht haar daarna nog een opleiding op de marineschool én bij de luchtmacht. Afijn: hopelijk laat Leonor zich niet al te gek maken door de huidige omstandigheden, en kan zij haar duties gewoon voortzetten.

Bron: RTL Boulevard, HLN | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws