Maakt het leven mooier

Charles en Diana waren het oneens over namen jonge prinsjes

Ook het prinselijk paar twistte over deze herkenbare kwestie.

Prince Harry through the years

Over de naamkeuze van hun kinderen waren Charles en Diana het niet helemaal met elkaar eens. En de officiële naam van prins Harry is niet eens Harry!

Discussie

We snappen als geen ander hoe lastig het kan zijn om een naam te bedenken voor een baby. Als het bij de geboorte van zijn zoons aan prins Charles lag, zouden zij een hele andere naam hebben gekregen. De prins en prinses waren het destijds namelijk niet eens over welke naam hun eerstgeboren zoon moest krijgen, schrijft Robert Lacey in het boek Battle of Brothers.

Op 21 juni 1982 beviel prinses Diana van haar eerste zoon. In de eerste instantie wilde Charles dat de toekomstige troonopvolger Arthur heette. De gekozen naam van Charles moest uiteindelijk plaats maken voor een andere naam. Diana vond namelijk William beter passen. Zo is de naam Arthur naar de tweede plek geschoven en noemden zij hun eerstgeboren zoon uiteindelijk William Arthur Philip Louis.

Beeld: NL Beeld

Fan van prins Albert

Op 15 september 1984 beviel Diana van haar tweede zoon. Ook toen waren de ouders van de kleine spruit het niet eens over zijn naam. Prins Charles stond er in 1984 op dat zijn tweede zoon vernoemd zou worden naar prins Albert, de man van de bekende koningin Victoria (1819-1901). In het boek Spare werd al benoemd dat de Charles een groot fan was van prins Albert en daarom graag zijn zoon naar hem wilde vernoemen. Lady Di stak hier een stokje voor.

Hoewel, de naam Albert werd niet volledig van tafel geschoven. De prins kreeg zodoende de naam: Henry Charles Albert David. Henry?! Ja, je leest het goed. De officiële naam van de Duke of Sussex is Henry, en dus niet Harry.

Koosnaampje

Ondanks de vele ‘officiële namen’ die Harry kreeg, noemde zijn moeder hem vaak bij nóg een andere naam. Princess Di zou Harry namelijk vaak ‘My little Spencer‘ hebben genoemd. Het koosnaampje was een knipoog naar Diana’s kant van de familie en naar haar eigen karaktertrekken. “Diana zei altijd dat prins Harry zo ondeugend was, net als zijzelf”, vertelde royaltykenner Ingrid Seward in de documentaire When the Spencers Met the Monarchy.

We kunnen in ieder geval wel zien wie de broek aan had in de relatie. Stiekem wisten we dat al wel. Go, Diana!

Bron: Beau Monde archief, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Geen categorie
  • Beeld: NL Beeld