Maakt het leven mooier

William en Kate zetten prinses Anne in het zonnetje met lieve boodschap

Een beetje positiviteit na alle tegenslagen!

Royal visit to the Riding for the Disabled Association (RDA) National Championships

Afgelopen vrijdag was het voor het eerst in een paar weken dat prinses Anne zich weer in het openbaar toonde, nadat zij vanwege een mysterieus incident met een paard in het ziekenhuis was beland. Prins William en prinses Kate lieten middels sociale media van zich horen om hun (schoon)tante in het zonnetje te zetten.

Ziekenhuis

We kennen de Princess Royal als rots in de branding voor het Britse koningshuis. Prinses Anne staat al verschillende jaren als hardst werkende royal te boek, en met het uitvallen van koning Charles en prinses Kate was zij het dan ook die haar koninklijke neus bij allerlei vorstelijke evenementen liet zien. Tot zij zélf in het ziekenhuis belandde.

Wat er precies was gebeurd? Dat zullen we waarschijnlijk nooit precies weten, aangezien de hoogheid het zélf ook niet weet. Volgens haar doktoren waren haar verwondingen waarschijnlijk het gevolg van een aanvaring met een paard. Dat de 73-jarige slechts met een hersenschudding en enkele andere verwondingen eraf is gekomen, mag dan ook een klein mirakel heten.

Aan de bak

Het zullen ongetwijfeld drie pittige weken geweest zijn voor de ijverige prinses, die goed moest uitrusten en daarom haar agenda leeggeruimd zag worden. Gelukkig heeft zij zich goed hersteld de afgelopen periode, en afgelopen vrijdag woonde zij weer haar eerste evenement bij.

Toen trok de hoogheid namelijk naar Hartpury University en Hartpury College, nabij de Walese grens, om daar de RDA National Championships bij te wonen. De Riding for the Disabled Association (RDA) richt zich op het toegankelijk maken van de paardensport voor mensen met een handicap.

Hier toonde de prinses zich strak in 't pak met een stijlvol ruitershoedje, en overhandigde zij enkele prijzen aan de grote winnaars van het evenement.

Beeld: NL Beeld

Familieband

Hoewel prinses Kate en prins William dit weekend ook een druk programma hadden, – zij bij Wimbledon, hij bij de EK-finale in Berlijn – zagen zij toch tijd om hun (schoon)tante in het zonnetje te zetten. Zo deelden zij via het sociale media-platform X een set kiekjes van de Princess Royal:

https://twitter.com/KensingtonRoyal/status/1812053325002526799

Hierbij schreven zij: "Super Trooper! Zo geweldig om je zo snel weer terug te zien!"

Hun bericht sloten de Waleses af met hun initialen, zodat er geen twijfel over kan bestaan dat het inderdaad William en Catherine zijn die deze lovende woorden hebben geschreven. Zoet!

Hopelijk gaat het de Windsors de komende tijd weer voor de wind, en kunnen zij de komende zomer zorgeloos genieten te Balmoral van elkaars gezelschap. Dat hebben ze wel verdiend na alle tegenslagen dit jaar, non?

Bron: Hello! Magazine, Royal Central, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld