Maakt het leven mooier

Uh-oh: deze make-upfouten benadrukken fijne lijntjes

Probeer de volgende valkuilen te vermijden.

Onnatuurlijke wenkbrauwen, aan elkaar geplakte wimpers, of een te lichte concealer: een make-upfoutje is zo gemaakt. Deze ogenschijnlijk kleine fouten kunnen er echter voor zorgen dat je fijne lijntjes zichtbaarder worden, en dat wil je natuurlijk niet! Probeer daarom om de volgende valkuilen te vermijden.

1. Te veel foundation dragen

Hoewel sommigen denken hun fijne lijntjes te verbergen met een flinke laag foundation, is het tegendeel waar. Hoe meer foundation, des te zichtbaarder de rimpeltjes worden. Het vinden van een balans tussen een goede dekking en een natuurlijk ogende huid is in dit opzicht key. Breng de substantie alleen wat dikker aan op plekken waar je denkt meer dekking te kunnen gebruiken en blend de foundation goed in je huid.

2. Te veel poeder aanbrengen

Een klein beetje poeder maakt je look helemaal af nadat je concealer of foundation hebt aangebracht en zorgt ervoor dat het voor de komende uren goed blijft zitten. Te veel poeder, van de verkeerde textuur (lees: te dik) of in de verkeerde kleur (lees: de verkeerde toon) kan fijne lijntjes en rimpels benadrukken. Poeder is zeker onmisbaar in je make-uproutine, maar let dus goed op welke substantie je poeder heeft en onthoud: less is more!

3. Te donkere eyeliner of lippenstift

Het ‘less is more’-principe geldt ook voor eyeliner. Geloof ons, je ogen zullen echt beter uitkomen wanneer je minder eyeliner draagt. Kies ook eens voor een andere kleur dan zwart, zoals bruin of grijs, en zie hoe je ogen als vanzelf oplichten.

Hetzelfde geldt voor lippenstift. We beweren niet dat je op latere leeftijd geen felle lippenstift meer kunt dragen, maar toch is het zo dat een te donkere, harde of matte formule de lippen kan uitdrogen en er dus ouder uit kunnen laten zien. De truc? Probeer een ​​glossy, warme, licht transparante kleur te vinden die perfect bij jouw huidskleur past.

4. De huid niet voorbereiden

Een flawless look staat of valt natuurlijk met de voorbereiding van de huid. Neem je huidverzorging daarom ook uiterst serieus. Reinig je huid voordat je je make-up aanbrengt met een zachte reiniger op basis van micellair water of olie, kies ervoor om een serum te gebruiken als je huid dat nodig heeft, en sluit af met een lichte, vochtinbrengende crème en niet te vergeten: een laagje SPF. Geef je producten ongeveer tien minuten de tijd om in je huid te trekken voordat je je primer en make-up aanbrengt.

5. Je veranderende huid niet omarmen

Hoe je het ook wendt of keert: onze huid verandert met de jaren. Zo kunnen je oogleden meer gaan hangen of zal er een duidelijkere textuur in je huid te zien zijn. Dit is volkomen natuurlijk en normaal, maar je doet jezelf tekort als je je maquillage-technieken niet op deze veranderingen aanpast. Als het vel bij je oogleden wat begint te hangen, probeer dan wat vaker te werken met lichtere oogschaduw omlijn je bovenste wimperlijn niet. Heb je het gevoel dat de zwaartekracht grip heeft gekregen op je hele gezicht? Plaats dan je blush eens wat hoger om jezelf een natuurlijke facelift te geven.

Bron: She Finds, ELLE | Beeld: Adobe Stock