Maakt het leven mooier

Oh no: prinses Anne zegt toch weer afspraken af

De prinses moet het nog even rustig aan doen.

Prinses Anne voor het eerst aan het werk na ziekenhuisopname

Dit weekend was er vreugde alom en zelfs een zoete nod van prins William en prinses Kate voor Anne, de Princess Royal. Zij ging toen namelijk voor 't eerst weer aan de slag na drie weken in de lappenmand. Toch voelt de prinses zich duidelijk nog niet helemaal honderd procent hersteld.

Afzeggingen

Het zit de Windsors niet mee de afgelopen periode – de ene na de andere royal belandt in het ziekenhuis om uiteenlopende redenen. Daarnaast zorgden de Britse verkiezingen er eerder deze maand ook nog eens voor dat allerhande afspraken en royal duties werden uitgesteld, om niet van deze belangrijke kwestie af te leiden.

Zodoende werden de agenda's op meerdere plekken leeggemaakt, moesten langverwachte bezoekjes uitgesteld worden, en konden allerlei evenementen geen doorgang vinden. Voor prinses Anne, die al jarenlang bekendstaat als 'hardst werkende' royal van Engeland, betekende een plots ongeluk met een paard te Gatcombe Park dat zij enige tijd in het ziekenhuis moest verblijven en geen koninklijke taken kon uitvoeren. Toen zij zaterdag dan eindelijk weer haar opwachting kon maken in het openbaar, zorgde dat natuurlijk voor een hoop blije reacties.

Rustig aan

Toch blijkt de ijverige prinses nog altijd niet op volle kracht te zijn. Zo heeft zij deze week helaas nog eens twee royal duties moeten doorstrepen.

Komende donderdag zou zij op bezoek gaan bij Brancaster Station in Norfolk, en Citizens Advice Norwich. Deze twee organisaties hebben echter laten weten dat de prinses inderdaad niet van de partij zal zijn – hoewel de afspraken nog wél te zien zijn in de Royal Diary.

Hoewel we gokken dat Anne het zelf ook bepaald geen pretje vindt om stil te zitten, waren verdere afzeggingen nog wel te verwachten. Zo deelde het Britse hof vorige week bij haar eerste verschijning nog dat dit onderdeel was van een 'gefaseerde terugkeer' voor de Princess Royal. Met andere woorden: de hoogheid doet 't nog even rustig aan.

Ongeluk

Wat er preciés gebeurd is die zondagavond te Gatcombe Park, blijft onduidelijk. Met lichte verwondingen en een hersenschudding werd Anne overgebracht naar het ziekenhuis, en volgens haar team doktoren leken haar blessures veroorzaakt door een paard.

Volgens verschillende bronnen lijdt de prinses aan geheugenverlies na deze vervelende gebeurtenis, en kan zij dus zélf ook niet meer navertellen wat er nu precies gebeurd is.

Hopelijk kan de prinses snel weer aan de slag – dat plekje bovenaan de taken-ranglijst van de Court Circular lonkt, natuurlijk!

Bron: Evening News 24, BBC, Nouveau | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld