Maakt het leven mooier

Trend du moment: het sjaaltje als hoofdaccessoire is helemaal terug!

We zien de trend uit de 90's steeds vaker voorbijkomen.

Trend alert! Dit veelzijdige item uit de 90's maakt een opvallende comeback en zien we steeds vaker voorbijkomen in het straatbeeld. Want of je nu gaat voor een chique, casual of speelse look, met een sjaaltje in je haar zit je eigenlijk altijd goed.

Comeback

Het is algemeen bekend dat modetrends vaak na een aantal jaar weer terugkeren. De afgelopen tien jaar waren we bijvoorbeeld massaal in de ban van trends uit de jaren ’90. Zo verschenen onder andere low-waist jeans, cargobroeken en lange denim rokken terug in het straatbeeld. En sinds een tijdje kunnen we nóg een trend aan dit rijtje toevoegen, want ook sjaaltjes – het liefst met paisleyprint – in het haar zijn weer helemaal hot and happening in de fashion wereld.

Het begon allemaal bij de Amerikaanse rapper 2Pac, die graag een bandana met paisleyprint om zijn hoofd droeg. Hij bezat de sjaaltjes in allerlei verschillende kleuren en dit fashion statement werd al gauw overgenomen door het grote publiek. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen stapten in de 90's geregeld de deur uit met een elegant sjaaltje in hun haar.

Mannen vs. vrouwen

Mannen rockten het sjaaltje meestal à la 2Pac, strak om het hoofd gebonden. Vrouwen daarentegen, knoopten het stijlvol in een driehoek met de punt naar achteren. Deze retrolook is nu weer helemaal in, met streetstylesterren van over de hele wereld die het sjaaltje omarmen.

Kun jij niet wachten om deze trend ook uit te proberen, maar weet je niet zo goed hoe je het sjaaltje het beste kunt stylen? Het fijne aan dit accessoire is dat je 'm moeiteloos bij elke look combineert. Of je nu kiest voor een relaxte casual outfit of je chique pak aantrekt, het sjaaltje voegt altijd een vleugje elegantie toe aan je ensemble. Maar om het je makkelijk te maken, helpen we je op weg aan de hand van een aantal voorbeelden:

Hoewel de trend officieel dus begon als een sjaaltje met paisleyprint, kun je ook heel goed voor een van de vele andere motiefjes gaan. Zo geven we soms nou eenmaal de voorkeur aan een wat rustiger patroon, of combineert een gehaakte variant nét wat beter bij onze outfit. Het kan allemaal!

Bron: Harper's Bazaar, ELLE UK | Beeld: Adobe Stock