Maakt het leven mooier

Geef je bob een boost: 4 tips voor extra volume

Breng je coupe weer tot leven!

Een bobkapsel is altijd stijlvol, maar een beetje extra volume kan je coupe helemaal tot leven brengen. Kan jouw bob wel een goede boost gebruiken? Met déze handige tips en tricks creëer je in een handomdraai een vollere en meer levendige look.

Volume weg

Toen je voor het eerst terugkwam van de kapper met een vers geknipte boblijn, stond je hoogstwaarschijnlijk versteld van het volume in je haar. Maar zeg nou eerlijk: na een kappersbezoek – waarbij je lokken zorgvuldig geföhnd worden en de kapper je voorziet van flink wat volumespray – ziet je coupe er áltijd geweldig uit. Op een gegeven moment worden we echter geconfronteerd met het onvermijdelijke: een bob waaruit het volume totaal is verdwenen.

Veel mensen maken op zo'n moment een nieuwe afspraak bij de kapper, maar wat als het helemaal niet nodig is om de schaar opnieuw in je lokken te zetten? YouTube-haarexpert Glam Girl Gabi geeft haar beste tips om je bob weer tot leven te brengen, zónder dat daar een schaar aan te pas komt.

1. Gebruik volumeproducten

Allereerst is het belangrijk om goede producten aan te schaffen die volume in je haar brengen. Gabi gebruikt de Root Boost van Moroccan Oil. Ze brengt er een royale laag van aan op de haarwortel en laat het product overal in werken. Zorg ervoor dat je het product voornamelijk sprayt op de plekken krijgt waar je echt volume wilt. Je kunt het product volgens Gabi ook in de lengtes van je haar aanbrengen en je bereikt het beste resultaat wanneer je de spray op handdoekdroog haar gebruikt.

2. Föhn de haaraanzet eerst droog

Kletsnat haar in model proberen te föhnen duurt een eeuwigheid. Daarom adviseert Gabi om altijd eerst de haarwortels te föhnen. Met de föhn verwijder je het overtollige water, maar daarnaast laat je je haar vochtig genoeg om het nog naar wens te kunnen stylen.

3. Experimenteer met je scheiding

Als je haar niet zo volumineus is als je zou willen, probeer dan eens om te experimenteren met welke kant je het op draagt. Ben je gewend om je lokken in een middenscheiding te dragen? Kies dan eens voor een zijscheiding. Het zal je verbazen wat voor verschil een simpele aanpassing als deze kan maken als het om volume gaat.

4. Zorg voor lagen in je haar

De meest voor de hand liggende reden waarom je bob er plat uitziet, is dat hij te bot is geknipt. Als je bob een harde lengtelijn heeft zonder laagjes, is het toch echt tijd om een bezoekje aan de kapper te brengen. Je coupe mist namelijk textuur, waardoor je lokken er heel makkelijk futloos uit kunnen zien.

Een bob met subtiele laagjes rond het gezicht en langere lagen aan de achterkant nodigt het haar automatisch uit om te bewegen als je loopt. Het maakt het daarnaast ook gemakkelijker om je haar te stylen.

Bron: She Finds | Beeld: Adobe Stock