Maakt het leven mooier

Royaltykenners zijn het eens: Mike en Zara Tindall houden de Windsors bij elkaar

Het stel is van onschatbare waarde voor de Britse royal family.

Zara en Mike Tindall hebben dan wellicht geen officiële koninklijke titels, toch behoren ze tot een paar van de belangrijkste sleutelfiguren van de Britse royal family. Vanwege hun vriendelijke doch nuchtere karakters zijn ze door royaltykenners zelfs benoemd tot de spreekwoordelijke 'lijm' die de Windsors bij elkaar houdt.

Geen koninklijke titel

Zara Tindall draagt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld haar nichtjes prinsessen Beatrice en Eugenie, geen adellijke titel. Dat zit zo: bij haar geboorte kreeg zij niet de titel 'prinses', omdat deze slechts wordt doorgegeven door de mannelijke lijn. Wijlen koningin Elizabeth heeft haar dochter prinses Anne echter wel het aanbod gedaan om ook haar kinderen een koninklijke titel te geven. Dit aanbod werd echter vriendelijk afgewezen, omdat de Princess Royal wilde dat zowel Zara als haar zoon Peter Phillips een leven zouden leiden zonder de beperkingen van hun koninklijke afkomst.

Hechte relaties

Prinses is Zara Tindall dus niet, maar dat betekent niet dat zij niet van grote waarde is voor de royal family. De oudste dochter van prinses Anne is al jaren een rots in de branding voor verschillende familieleden. Zo hebben zij en haar man Mike Tindall een zeer goede band met de Waleses, die momenteel door een zware periode gaan sinds de kankerdiagnose van prinses Kate. Een insider liet aan The Times weten dat Zara en Mike er goed in zijn om de gedachten van de familie af te leiden van de ernst van de situatie.

Dollen

Over Mike zegt de bron daarnaast: "Hoewel sommige familieleden heel 'koninklijk' kunnen zijn, is Mike gewoon zichzelf. Hij gaat ontspannen om met George, Charlotte en Louis en het helpt dat hij en Zara kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Zo kunnen ze samen dollen en een tikkeltje luchtigheid brengen in een situatie die voor iedereen zonder twijfel erg stressvol is."

Ook met prins William heeft Mike een goede band. Zo worden ze regelmatig samen gespot tijdens koninklijke evenementen, waar ze elkaar steevast omhelzen ter begroeting. De ex-rugbyspeler moedigde de toekomstige koning aan tijdens verschillende polowedstrijden én voelt zich bovendien comfortabel genoeg hem in zijn podcast te bekritiseren. Zo onthulde hij dat hij prins William 'One Pint Willy' noemt, vanwege zijn niet-indrukwekkende drinkkwaliteiten. Ha!

Liefdevol

Ondanks het feit dat Zara een stuk minder media-aandacht krijgt dan prinsen William en Harry, lijken de neven en nicht een hechte relatie te hebben. In de Channel 5-documentaire Zara and Anne: Like Mother Like Daughter merkte royaltykenner Victoria Arbiter op: "Vooral voor William is vertrouwen heel belangrijk. Dus als je een nicht hebt die begrijpt wat het is om lid te zijn van de royal family, maar niet dezelfde druk ervaart die daarmee gepaard gaat, kan die persoon van grote steun zijn."

Volgens Victoria zijn het Zara's loyaliteit en volledige toewijding aan haar familie die haar zo'n aanwinst maken voor de mensen die de negatieve kanten van het koninklijke leven ervaren. En met de perikelen die au moment gaande zijn binnen de familie, kunnen ze dus absoluut niet zonder haar!

Bron: Mirror UK, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld