Maakt het leven mooier

Halina Reijn deelt prachtig nieuws: 'Ik ben zo trots en dankbaar!'

Dat belooft veel goeds!

Premiere BODIES BODIES BODIES

Nadat zij in Nederland menig hart veroverde met haar acteertalenten, besloot Halina Reijn het over een andere boeg te gooien en áchter de camera's te kruipen. Ook als regisseur gooit zij hoge ogen, en gisteravond deelde zij een prachtige update over haar film Babygirl!

Multitalent

Die Halina is van alle markten thuis. Televisie, theater, film, Nederlands, Engels – ze heeft al heel wat indrukwekkende klussen op haar CV staan. In 2019 maakte ze bovendien haar debuut als regisseur met de film Instinct, met een hoofdrol voor Carice van Houten. En dat bleek een gouden greep! Zo won de film meerdere awards en werd Instinct zelfs gekozen als Nederlandse inzending voor de Oscars dat jaar.

Sindsdien maakt Halina vaker furore vanuit de regisseursstoel. Eind vorig jaar begonnen de opnames voor de film Babygirl, een 'erotische thriller' met een hoofdrol voor niemand minder dan Nicole Kidman! Dat de lat hoog ligt voor deze nieuwe film van Halina's hand, blijkt wel uit een nieuwtje dat zij gisteren deelde.

Venetië

Via Instagram verklapte de actrice slash regisseur namelijk dat Babygirl zal debuteren tijdens het jaarlijkse filmfestival van Venetië en is opgenomen in de hoofdcompetitie van het prestigieuze filmfestival!

"We hebben onze wereldpremière in Venetië! Ik ben zo trots en dankbaar voor iedereen die betrokken is bij het maken van deze film", schrijft ze bij de foto.

Venetië

Vanaf 28 augustus tot en met 7 september is het weer tijd voor de jaarlijkse Biennale van Venetië. Hierbij komt de crème de la crème van de filmindustrie naar de Italiaanse stad om hun gloednieuwe kunstwerkjes te tonen aan de wereld. Bovendien geldt dat er elk jaar door een jury een aantal belangrijke prijzen worden uitgereikt, waar Babygirl nu dus ook kans op maakt.

De strijd om de prijzen kan nog pittig worden. Zo noemt de Volkskrant al op dat Folie à Deux, het langverwachte vervolg op Joker met hoofdrollen voor Joaquin Phoenix en Lady Gaga, ook een grote kanshebber is. Of wat dacht je van de speelfilm Maria, over operazangeres Maria Callas, met een hoofdrol van Angelina Jolie? Alleen al deel uitmaken van dit rijtje namen is een gigantische eer, natuurlijk!

Babygirl

Met een wereldster als Nicole Kidman in de hoofdrol en een plot plus regie plús productie door Van Reijn, hebben we natuurlijk grote verwachtingen van de aankomende thriller. Babygirl vertelt het verhaal van een prominente CEO (Kidman), die haar hart verliest aan een veel jongere stagiair (Harris Dickinson). Hier komt natuurlijk een hoop seksuele spanning bij kijken.

Voorlopig moeten we in elk geval nog even geduld hebben tot we van deze film kunnen genieten. Tot het zover is, wensen we Halina én de rest van haar cast en crew natuurlijk heel veel succes in Venetië!

Bron: De Volkskrant, Instagram @halinareijn | Beeld: NL Beeld

Celebrity
  • Beeld: NL Beeld