Halina Reijn ondergaat grote transformatie: ‘Ik heb meer levenszin’

'Ik voelde me mentaal vaak slecht en deed dutjes met chocoladerepen en koek'

Drie jaar geleden besloot Halina Reijn haar droom achterna te gaan en zich te focussen op schrijven. Ze verruilde het toneel in Nederland voor het grootste Amerika, waar ze haar regiedebuut maakte. En hoewel ze hier haar American Dream leefde, voelde ze zich niet lekker in haar lichaam. Ze besloot een grote transformatie te ondergaan.

Zachter en ronder

Al het zitten deed daar niet veel goeds en had de actrice door wat het met haar lichaam deed. “Mijn lichaam werd zachter en ronder (wat ik oprecht sensueel en prachtig vond), maar ik werd ook trager en stijver. Ik voelde me mentaal vaak slecht en deed dutjes met chocoladerepen en koek”, schrijft ze op Instagram.  Op het podium maakte ze vaak gretig gebruik van de connectie met haar lichaam, maar in Amerika miste ze de connectie. Tot haar zus de gouden tip gaf.

Dag één

Door zus Leonora kwam de actrice namelijk in aanraking met Dag één, een methode wat al erg populair is onder BN’ers. “Het goede aan deze methode vind ik dat het gericht is op spiergroei, juist als je ouder wordt en rap aan spiermassa verliest”, vertelt Halina. De actrice vertelt dat sinds ze elke dag beweegt, vier keer per week sport, gezonder eet, vaak thuis kookt en minstens 10.000 stappen per dag zet, zich mentaal veel beter voelt. “Ik heb meer energie, ben vrolijker, minder vergeetachtig en heb levenszin.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door halinareijn (@halinareijn)

Op Instagram deelt ze foto’s van voor en na de methode, en vertelt de actrice dat ze erg trots is op het resultaat. Maar ze snapt het ook als deze foto’s een negatieve reactie uitlokken. Halina vertelt: “Ik zeg erbij dat ik heel goed begrijp als de foto’s irritatie oproepen, als ijdel worden gezien of als een negatieve trigger.” Met de methode heeft ze ook haar angsten overwonnen zoals alleen naar de sportschool gaan en heeft ze geleerd hoe haar lijf functioneert en hoe voeding werkt. “Het was een prachtreis.”

Bekend bij BN’ers

Halina is niet de enige die al bekend is met deze methode, want schrijfster Isa Hoes deelde eerder ook al beelden van haar eigen transformatie. “Je fit voelen, lekker in je vel zitten, dat alles weer fijn zit en leuk staat… Het was het helemaal waard”, aldus Isa. Ook Heleen van Royen is enthousiast, en vertelde dat ze maar liefst tien kilo was kwijtgeraakt. Ze vertelt: “Zelfs op mijn leeftijd, ik ben 58, kan je gewoon nog aan je gezondheid werken.”

Bron: Elegance | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws