Maakt het leven mooier

De Pride-tips van Beau Monde

Vier de liefde met deze fijne evenementen!

Canal Parade tijdens de Pride 2022

Beau Monde viert de liefde in al z'n vormen dit weekend! Nu het jaarlijkse Pride-festijn in onze hoofdstad weer voor de deur staat, tippen wij de leukste hotspots, indrukwekkende evenementen, en fijnste feestjes door en voor de queer community.

Vier de liefde bij The Social Hub

Door heel Europa creëert The Social Hub unieke inclusieve ruimtes waar iedereen welkom is en waar met de hele community samen wordt gewerkt aan de missie: “to create a better society”. Inmiddels zijn in Nederland acht van deze Hubs te vinden, waarvan de locaties in Amsterdam natuurlijk uitgebreid meevieren in de Pride-vreugde de komende dagen.

Van lezingen en workshops tot merchandise en cocktails: er valt volop leuks te beleven bij The Social Hub Amsterdam! Enkele highlights uit de zestig (!) evenementen die er de komende dagen plaatsvinden:

The Social Hub…. IsBurning (31 juli) - Na tien jaar vieren van zelfexpressie en queer vrijheid keert het feest IsBurning terug naar de plek waar het allemaal begon. Naast de voormalige club TrouwAmsterdam wordt de Pride marathon dit jaar ingeluid met een gratis buitenfeest op de Wibautstraat. Er is live muziek, een bbq en een exclusieve ‘goodies’ lancering. Als je op tijd komt, kun je ook deelnemen aan een interactieve zeefdruksessie. Neem je eigen lievelingsshirt mee of koop ter plekke een wit t-shirt.

Sweetie Darling (2 aug) - Sweetie Darling is een queerfeest gevestigd in Amsterdam en Barcelona. Voor deze speciale XL editie zullen D-Jaye & Darling Peter en MC Andrew Sylveste aanwezig zijn voor speciale performances. Een nacht vol liefde en blijdschap in al z'n prachtige vormen, kleuren en genders!

Meer informatie over alle Pride-evenementen van The Social Hub vind je hier, en een overnachting bij The Social Hub Amsterdam City, middenin de actie, boek je hier.

Geniet van Bottomless Drag Queen Bingo bij Bar Kantoor

Drag queens Hoax LeBeau en Miss Cartier (By The Diverse Agency) staan weer paraat bij Bar Kantoor voor de Bottomless Drag Queen Bingo's, die de volgende edities in het teken zullen staan van Pride. Loop na je wandeling in het Westerpark gelijk door naar deze hidden gem waar het gezelligste kantoor van Amsterdam wordt omgetoverd tot bonte bingozaal.

Bingo was nog nooit zo bruisend met deze queens op het toneel. Denk er een vleugje humor, glitter, glamour en lekkere (bottomless) versnaperingen bij en jouw middag is compleet. Leuk met een groepje vrienden of op date! Van 16:00 tot 20:00 ben jij zaterdag 20 juli en 24 augustus wel zoet.

Waar:

Bar Kantoor, Haarlemmerweg 8, Amsterdam

Wanneer:

Zaterdag 20 juli en zaterdag 24 augustus, 16.00 – 20.00 uur

INK goes PINK!

Traditiegetrouw wordt het INK Hotel Amsterdam met Pride weer omgetoverd tot het PINK Hotel! Vanavond vindt er al een spetterend openingsfeest plaats met het thema Let's Vogue, en de komende tien dagen staan er nog héél veel mooie evenementen op de agenda waarbij diversiteit en liefde centraal staan.

Zo serveert het restaurant van het hotel – PRESSROOM Amsterdam – een aangepast PINK chefs menu met roze gerechten. Ook is het mogelijk om een speciale PINK experience te boeken, inclusief overnachting in een Superior kamer, gekoelde fles rosé, PINK chef's menu in het restaurant, uitgebreid ontbijt en PINK goodies. Bovendien worden er in de weekenden (27 en 28 juli, 3 en 4 augustus) tijdens de bekende Bottomless Brunch onbeperkt roze bubbels geschonken terwijl gasten kunnen genieten van de lekkerste brunchgerechten. Voor een snelle pitstop tussen alle Pride-activiteiten in de stad is het mogelijk om aan de bar van het hotel een verfrissende PINK gin & tonic te bestellen. Meer informatie of meteen zo'n heerlijke PINK Experience boeken? Je vindt alle informatie hier.

Pride March

Een van de belangrijkste events van Pride: de jaarlijkse Pride March. Pride is begonnen als een protest voor de rechten van de Queer community. Zoals elk jaar start de optocht op het Amstelveld waar mensen vanaf 11.00 kunnen verzamelen, waarna iedereen samen richting Pride Park in het Vondelpark zal lopen.

Waar:

Amstelveld, Amsterdam

Wanneer:

Zaterdag 27 juli ,11.00 - 13.00 uur

Envy Peru's VIP Pride Amsterdam Experience

Net zoals voorgaande jaren is Booking.com hoofdsponsor van Pride Amsterdam. En daarom biedt Booking één gelukkig paar heel leuke experience aan in het slotweekend van Pride Amsterdam op 3 en 4 augustus. Je kunt onder meer twee nachten in een speciaal gecreëerde Envy Peru Pride Amsterdam Suite verblijven in het luxueuze Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Beeld: Booking.com

Wat de gelukkigen allemaal nog meer kunnen verwachten van de experience? Komt-ie:

- Je begint het Pride-weekend met een lunch in gezelschap van Envy Peru bij Oriole Garden Bistro.

- Je krijgt toegang tot de exclusieve Pride Cocktail party bij Sofitel Legend The Grand.

- Je verblijft in Envy’s ingerichte suite en wordt ondergedompeld in al haar favorites: van bloemen, badproducten- en geuren tot iconische outfits. Geniet van Envy’s favoriete make-up, Piper-Heidsieck champagne, Envy’s party playlist en ontvang persoonlijk gesigneerde foto’s!

- Je mag genieten van een culinair Peruaans geïnspireerd diner bij Nazka.

- Je ontvangt VIP-tickets om zaterdag 3 augustus de kleurrijke Canal Parade te bekijken.

- Je eindigt het weekend met een heerlijke wellness behandeling bij Sofitel Spa.

Lijkt het je fantastisch om deze experience te beleven? Dan kun je dit op dinsdag 30 juli om 10.00 uur boeken voor slechts €24 bij Booking.com. Maar let op: first come, first serve!

Canal Parade Change Station

Op zaterdag 3 augustus vindt de beroemde Canal Parade plaats in Amsterdam. Maarre, waar kun je je eigenlijk omkleden als je dat wilt? Voor de tweede keer opent station Amsterdam Centraal de Change Station: een kleedruimte voor bezoekers die met het openbaar vervoer aankomen.

Gelegen aan de Centrumzijde in de Oostvleugel van het station, biedt de Change Station alle benodigde voorzieningen om je klaar te maken voor een geweldige dag bij de Canal Parade. Dit initiatief zorgt ervoor dat iedereen zich comfortabel en veilig kan voorbereiden, ook als ze niet thuis verkleed willen vertrekken. De Change Station beschikt over een garderobe, pashokjes, make-upstations en wastafels. Ideaal!

Waar:

In de Oostvleugel (Centrumzijde)

Geopend:

3 augustus van 08.00 - 24.00 uur

Headerbeeld: NL Beeld

Lifestyle
  • Beeld: NL Beeld